ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πραγματικό κοινωνικό κράτος καθιερώθηκε επί Κυβέρνησης Αναστασιάδη, απαντά στο ΑΚΕΛ ο Β. Παπαδόπουλος

Το πραγματικό κοινωνικό κράτος καθιερώθηκε επί Κυβέρνησης Αναστασιάδη, απαντά στο ΑΚΕΛ ο Β. Παπαδόπουλος

Το πραγματικό κοινωνικό κράτος καθιερώθηκε επί ημερών διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη και όχι επί ημερών της χρεοκοπίας που μας οδήγησε η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ, αναφέρει σε γραπτή απάντησή του στο ΑΚΕΛ ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Βίκτωρας Παπαδόπουλος.


«Δεν είναι το ΑΚΕΛ, αλλά ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, που προχώρησε στις μεγαλύτερες ριζοσπαστικές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις από καταβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την εισαγωγή του ΓεΣΥ και του ΕΕΕ, και ανάμεσα σε πολλά άλλα, την επαναφορά των επιδομάτων πολύτεκνης μάνας, την αναγνώριση και επέκταση της άδειας μητρότητας και της άδειας πατρότητας», αναφέρει.

Προσθέτει ότι είναι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη που αναγνώρισε τα εκ μητρογονίας δικαιώματα των προσφύγων, που μείωσε την ανεργία από το 16% που κληρονόμησε από το ΑΚΕΛ, στο 6,5%, και που κατάργησε τα κοινωνικά παντοπωλεία, δημιούργησε πλεονάσματα, έφερε ισχυρή ανάπτυξη και επανέφερε την Κύπρο στις διεθνείς αγορές με το χαμηλότερο ιστορικά επιτόκιο, γεγονότα που μας επέτρεψαν να στηρίξουμε, με ένα από τα καλύτερα προγράμματα στην Ευρώπη, τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και την οικονομία κατά την πανδημία. Και είναι, βεβαίως, και πάλι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, συνεχίζει, που καθιέρωσε την κατώτατη σύνταξη πάνω από το όριο της φτώχειας.

«Όσον αφορά τους ψευδείς ισχυρισμούς για τη μη απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων με βάση τις ίδιες τις ευρωπαϊκές αρχές, η Κύπρος απορρόφησε το σύνολο των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων, σύμφωνα και με το Ελεγκτικό Συνέδριο, χωρίς καμία παρέκκλιση ή παρατήρηση για τη διαχείριση τους», προσθέτει. Αυτό από μόνο του απαντά και στους ισχυρισμούς του ΑΚΕΛ ότι το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας δεν θα υλοποιηθεί, αναφέρει ακόμα.

«Είναι, συνεπώς, η θέση μας πως, αντί λαϊκισμού και διαστρέβλωσης, θα ήταν καλύτερα το ΑΚΕΛ να έκανε αυτοκριτική, επιτέλους, για το τι επέφερε στον τόπο μας κατά την πενταετία της διακυβέρνησης του», καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top