ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Βραζιλία, Αργεντινή και η Ινδία κατέγραψαν τον υψηλότερο αριθμό θυμάτων από Covid-19 το τελευταίο 24ωρο

Βραζιλία, Αργεντινή και η Ινδία κατέγραψαν τον υψηλότερο αριθμό θυμάτων από Covid-19 το τελευταίο 24ωρο

Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής, Βραζιλία και Αργεντινή, αλλά και η Ινδία εξακολουθούν να καταγράφουν τον βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας ημερησίως και τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων, την στιγμή που συνεχίζεται η κούρσα παγκοσμίως για την ανοσοποίηση του πληθυσμού, ενώ κάποιες χώρες, όπως η Χιλή, βρίσκονται αντιμέτωπες με νέα κρίση στο σύστημα υγείας καθώς η πληρότητα των ΜΕΘ αγγίζουν το 95%.

Γερμανία: 140 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, πάνω από 1.200 κρούσματα

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 1.204 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.702.688, κατά τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Τρίτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Παράλληλα, άλλοι 140 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 89.384 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.

Ινδία: Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 ξεπέρασαν τους 350.000

Το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 2.123 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 86.498 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ο χαμηλότερος που έχει ανακοινωθεί τις τελευταίες 66 ημέρες. Μολαταύτα, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο γιγαντιαίο κράτος των 1,3 δισεκ. κατοίκων ξεπέρασε πλέον τους 350.000 νεκρούς - ανέρχεται σε 351.309 - επί συνόλου 29 εκατομμυρίων κρουσμάτων, κατά τα επίσημα δεδομένα, που ειδικοί θεωρούν υποτιμημένα.

Η Ινδία παραμένει η χώρα η οποία καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων σε παγκόσμια κλίμακα.

Βραζιλία: Πάνω από 1.000 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, πάνω από 37.000 κρούσματα

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 1.010 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 37.156 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 474.414 νεκρούς επί συνόλου 16.984.218 επιβεβαιωμένων μολύνσεων.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό καταγεγραμμένων κρουσμάτων παγκοσμίως, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Ινδίας.

Αργεντινή: 733 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, πάνω από 22.000 κρούσματα

Το Υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 733 ασθενείς με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν ακόμη 22.195 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 81.946 νεκρούς επί συνόλου 3.977.634 μολύνσεων. Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 335.540, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την κούρσα για την ανοσοποίηση του πληθυσμού. Κατά τα πιο πρόσφατα στοιχεία, μέχρι χθες είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου 11,4 εκατ. άνθρωποι, ενώ πάνω από 3 εκατ. πολίτες έχουν λάβει και τις δύο. Αντιμέτωπες με το νέο κύμα της πανδημίας, οι αρχές επέβαλαν αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύουν τουλάχιστον ως την Παρασκευή.

Μεξικό: 34 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, 881 κρούσματα

Το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα 34 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 881 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των 126 εκατ. κατοίκων να φθάνει μέχρι εδώ τους 228.838 νεκρούς επί συνόλου 2.434.562 μολύνσεων.

Η μεξικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι ο επίσημος απολογισμός είναι υποτιμημένος. Στοιχεία για την πλεονάζουσα θνησιμότητα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας νωρίτερα φέτος έδειξαν ότι οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 είναι τουλάχιστον 60% περισσότεροι από τους επιβεβαιωμένους.

Χιλή: Ξεπέρασαν τους 30.000 οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, πάνω από 1,4 εκατ. Κρούσματα

Η Χιλή ξεπέρασε χθες Δευτέρα το όριο των 30.000 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Κάνοντας λόγο περί "μεγάλης αύξησης" του αριθμού των ασθενών που υποκύπτουν τις τελευταίες ημέρες, ο Υπουργός Υγείας της χώρας Ενρίκε Πάρις διευκρίνισε ότι τις προηγούμενες ώρες διαπιστώθηκαν άλλοι 121 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, με το σύνολο των νεκρών να φθάνει τους 30.058.

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας κατέγραψαν ακόμη 6.958 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό να φθάνει τους 1.434.884.

Η υφυπουργός Υγείας Πάουλα Ντάσα ενημέρωσε πως το κλείσιμο των συνόρων της Χιλής παρατείνεται ως την 30ή Ιουνίου, για να προληφθεί η έλευση παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορωνοϊού στη χώρα και να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά.

Πρόσθεσε πως 11 δήμοι, ανάμεσά τους δύο στη μητροπολιτική περιοχή του Σαντιάγο, της πρωτεύουσας, θα τεθούν εκ νέου σε lockdown μεθαύριο Πέμπτη.

Η Χιλή βρίσκεται αντιμέτωπη με νέα κρίση στο σύστημα υγείας: η πληρότητα των ΜΕΘ έχει ξεπεράσει το 95% στα νοσοκομεία της χώρας, αφού την περασμένη εβδομάδα επιβεβαιώθηκαν ως και πάνω από 8.000 κρούσματα.

Παραμένει αντιμέτωπη με κύμα μολύνσεων παρά τη σημαντική πρόοδο που σημειώνει στην εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού έναντι της COVID-19, με πάνω από το 54,5% του πληθυσμού-στόχου να έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου του, κατά τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα επίσημα δεδομένα.

Καναδάς: Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να χαλαρώσει τους περιορισμούς για τους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού του Καναδά, του Τζάστιν Τριντό, ετοιμάζεται να χαλαρώσει τους περιορισμούς που επιβάλλονται στους ταξιδιώτες οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19, ανέφερε χθες Δευτέρα το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο πρόσωπα ενημερωμένα για τις προθέσεις της.

Η Κυβέρνηση καταρτίζει σχέδιο που προβλέπει τη μείωση της διάρκειας της - 14ήμερης ως εδώ - καραντίνας για τους ταξιδιώτες που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων τους και άρα θεωρείται ότι έχουν ανοσοποιηθεί, εξήγησαν οι πηγές του Μπλούμπεργκ.

Πάντως, θα συνεχίσουν να υποβάλλονται σε τεστ κατά την άφιξή τους, ενώ ενδέχεται να τους ζητείται να παραμένουν σε απομόνωση, αλλά για συντομότερο χρονικό διάστημα. Το σχέδιο των καναδικών αρχών θα ανακοινωθεί εντός ημερών, κατά το πρακτορείο.

ΚΥΠΕ - ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top