ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η δράση της Τράπεζας Κύπρου «Φιλικοί Έλεγχοι Οχημάτων πριν το καλοκαίρι» εντόπισε προβλήματα σε οχήματα που κυκλοφορούν σε όλη την Κύπρο

Η δράση της Τράπεζας Κύπρου «Φιλικοί Έλεγχοι Οχημάτων πριν το καλοκαίρι» εντόπισε προβλήματα σε οχήματα που κυκλοφορούν σε όλη την Κύπρο

Σήμερα, περίπου 750.000 οχήματα κυκλοφορούν στους δρόμους της Κύπρου και κάποια από αυτά φαίνεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα όσο αφορά κάποια σημεία.

Η Τράπεζα Κύπρου και η Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του Οργανισμού Reaction, σε συνεργασία με το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, το Τμήμα Οδικών Μεταφορών και τη συμμετοχή μελών του Δικτύου SupportCY, πραγματοποίησαν κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, μεγάλη δράση που αφορά στην οδική μας ασφάλεια, θέλοντας να συμβάλουν στην αποτροπή τροχαίων συγκρούσεων και στην καλλιέργεια της οδικής συνείδησης.

Η δράση κάτω από τον τίτλο «Φιλικός Έλεγχος Οχημάτων για Οδική Ασφάλεια πριν το καλοκαίρι», είχε πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν από τον οργανισμό Reaction για ευαισθητοποίηση των χρηστών του οδικού δικτύου. Φέτος, μεγάλωσε ακόμα περισσότερο, με τη συνεισφορά της Υπηρεσίας Καρτών της Τράπεζας Κύπρου καθώς επίσης και με τη συνεργασία άλλων μελών του δικτύου SupportCY.

Κατά τη διάρκειά της, πραγματοποιήθηκε φιλικός έλεγχος 5-σημείων του αυτοκινήτου σε προκαθορισμένα σημεία του οδικού δικτύου, από ομάδα ειδικών, στελεχών του Τμήματος Οδικών Μεταφορών με την υποστήριξη και του προσωπικού της Μονάδας Οδικής Ασφάλειας του Οργανισμού Reaction.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη, στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε με τη συλλογή ερευνητικών δεδομένων από τα σημεία των φιλικών ελέγχων.

Ο φιλικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε 1108 οχήματα παγκύπρια. Πιο συγκεκριμένα σε 486 επιβατικά οχήματα, 235 4Χ4 επιβατικά, 238 ημιφορτηγά – εμπορικά , 135 φορτηγά και 14 λεωφορεία.

Σχεδόν 2 στα 10 οχήματα ή ποσοστό 17,6% είχαν τουλάχιστον ένα φθαρμένο ελαστικό. Ενώ 4 στα 10 οχήματα ή ποσοστό 38% είχαν προβληματικά φώτα πορείας ή/και φώτα δεικτών πορείας ή/και φώτα φρένων. Μέσα από την έρευνα, και τη σύγκριση των στατιστικών δεδομένων με το 2018, παρουσιάζεται μια σημαντική μείωση (σε όλων των τύπων οχήματα) αναφορικά με τα φθαρμένα ελαστικά.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, όπου υπήρξε 100% αποδοχή από τους οδηγούς για φιλικό έλεγχο του οχήματός τους, παρατίθενται ακόμη τα πιο κάτω σημαντικά στοιχεία:

• Σε 18 οχήματα, εντοπίστηκε λανθασμένη πίεση στα ελαστικά και διορθώθηκαν επί τόπου
• Σε 57 οχήματα, εντοπίστηκε πρόβλημα το οποίο δεν γνώριζε ο οδηγός (όπως για παράδειγμα βελόνα στο ελαστικό, καμένη λάμπα φώτων)
• Δόθηκαν συμβουλές σε 112 οχήματα για τον καθαρισμό των φώτων πορείας, για καλύτερη οδήγηση το βράδυ
• Δόθηκαν συμβουλές σε 18 επιβάτες οχημάτων (στα πίσω καθίσματα) για χρήση ζώνης ασφαλείας

Στη δράση πέρα από την Τράπεζα Κύπρου και τον Οργανισμό Reaction, συμμετείχαν τα μέλη του SupportCY: Petrolina/Bridgestone, Όμιλος Φώτος Φωτιάδης, Mangas Home Improvements και AnconArt.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top