Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εξωσχολικοί με ρόπαλα και μαχαίρια κάνουν «ντου» σε Γυμνάσιο

Εξωσχολικοί με ρόπαλα και μαχαίρια κάνουν «ντου» σε Γυμνάσιο

Αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα γονείς – μέλη του Συνδέσμου Γονέων του Γυμνασίου Βεργίνας, με αφορμή τη χθεσινή είσοδο στο σχολείο εξωσχολικών, οι οποίοι προκάλεσαν επεισόδια, κρατώντας ρόπαλα και μαχαίρια.


Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Κώστας Κώστα, Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Γυμνασίου Βεργίνας «το πρόβλημα των εξωσχολικών που εισέρχονται στο σχολείο και παρενοχλούν τους μαθητές είναι χρόνιο, αλλά έχει επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα μετά την επιστροφή των παιδιών στο Γυμνάσιο. Λόγω ακριβώς της εισόδου των εξωσχολικών στο σχολείο, είτε αυτοί είναι μαθητές είτε άλλοι νεαροί, διακόπτονται συνεχώς τα μαθήματα στις τάξεις, ενώ προκαλείται ανασφάλεια στους μαθητές και τους καθηγητές».
 
Πρόσθεσε ότι «το Γυμνάσιο είναι διαμετακομιστικός σταθμός, όπου σταματούν λεωφορεία και επιβιβάζονται ή αποβιβάζονται μαθητές από άλλα σχολεία, αφού δίπλα υπάρχει το Λύκειο Βεργίνας. Οι μαθητές από άλλα σχολεία έρχονται στο δικό μας Γυμνάσιο, το οποίο είναι ανοχύρωτη πολιτεία και ξέφραγο αμπέλι, αφού οι περιφράξεις τους είναι γεμάτες τρύπες και ο οποιοσδήποτε μπορεί να μπει μέσα όποτε θέλει».  
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κώστα είπε πως «ο Σύνδεσμος Γονέων προειδοποιούσε εδώ και αρκετό διάστημα, το Υπουργείο Παιδείας, τη Σχολική Εφορεία και την Αστυνομία, για την κατάσταση και ζητούσε τη λήψη μέτρων προς αντιμετώπιση του φαινομένου. Δυστυχώς όμως παρά τις προειδοποιήσεις μας δεν έγινε οτιδήποτε, με αποτέλεσμα χθες Τετάρτη να δημιουργηθεί σοβαρό επεισόδιο, με μαθητές από άλλα σχολεία, οι οποίοι πήγαν στο Γυμνάσιο, κρατώντας σίδερα, λοστούς, μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα, προκαλώντας καυγάδες και προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου».
 
Σημείωσε ακόμα ότι «ειδικά από το χθεσινό γεγονός έχουν ανησυχήσει τόσο η Διεύθυνση του Γυμνασίου όσο και οι καθηγητές και οι γονείς, ενώ υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια στο σχολείο. Ωστόσο, δυστυχώς παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις και παραστάσεις του Συνδέσμου Γονέων σε όλους τους αρμόδιους Φορείς για τέτοιου είδους φαινόμενα, δεν έχουν ληφθεί οποιαδήποτε μέτρα».
 
Χαρακτήρισε επίσης «πάρα πολύ τραγικό το γεγονός ότι επικοινωνούν με τον Σύνδεσμο Γονέων γονείς και να αναφέρουν πως σήμερα δεν θα φέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο γιατί δεν νοιώθουν ασφαλείς. Οι καθηγητές έχουν επίσης πανικοβληθεί, αφού δεν αισθάνονται ασφαλείς και πιέζουν για τη λήψη μέτρων προκειμένου να προστατευθούν τόσο οι ίδιοι όσο και οι μαθητές».
 
Σε άλλη ερώτηση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων απάντησε πως «το Γυμνάσιο Βεργίνας είναι ίσως και το μεγαλύτερο σχολείο παγκύπρια αφού έχει 580 μαθητές και συναγωνίζεται με το Λύκειο Παραλιμνίου, όπου στη περιοχή θα ανεγερθεί νέο σχολείο. Εχουμε πληροφορηθεί ότι φέτος οι μαθητές στο Γυμνάσιο Βεργίνας θα γίνουν 630, κάτι που αποδεικνύει πως εδώ και πάρα πολύ καιρό η Λάρνακα θα έπρεπε να έχει καινούργιο Γυμνάσιο και πως κανένας δεν λαμβάνει υπόψη τις παραστάσεις και προειδοποιήσεις μας».
 
Πρόσθεσε ακόμα ότι «φέτος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, που δεν μπορούν να υπάρχουν μετακινούμενα τμήματα, όπως υπήρχαν άλλες χρονιές, έχουν χρησιμοποιηθεί όλες οι τάξεις του σχολείου και οι μόνες αίθουσες που δεν χρησιμοποιούνται  είναι οι τουαλέτες. Συγκεκριμένα έχουν κλείσει οι αίθουσες της Τέχνης, εργαστηρίων και άλλων ειδικοτήτων, ώστε να γίνονται μαθήματα».
 
Το Γυμνάσιο Βεργίνας, συνέχισε «είναι ένα πολυπληθές σχολείο, με πάρα πολλά προβλήματα, αφού όλα τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες, μεταφέρονται πλέον και στα σχολεία. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε δει οποιοδήποτε ουσιαστικό ενδιαφέρον από τους αρμοδίους για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα αυτά τα οποία συνεχώς επιδεινώνονται και πληθαίνουν».
 
Ανέφερε επίσης ότι «το Γυμνάσιο Βεργίνας είναι το Αθλητικό Σχολείο της Λάρνακας με σημαντικές επιδόσεις από μαθητές μας που διακρίνονται σε διάφορους αγώνες, αλλά δεν διαθέτει στοιχειώδεις υποδομές. Είναι ένα σχολείο που όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά καιρούς επιλύθηκαν με την οικονομική στήριξη του Συνδέσμου Γονέων».
 
Ερωτηθείς κατά πόσον η Αστυνομία μπορεί να κάνει κάτι για να βοηθήσει στο θέμα των φαινομένων παραβατικότητας που προκαλούνται και με την είσοδο εξωσχολικών στο σχολείο, ο κ. Κώστα απάντησε πως «εμείς δεν μπορούμε να καλέσουμε την Αστυνομία. Όταν κάθε μέρα εισέρχονται στο σχολείο εξωσχολικοί, είτε αυτοί είναι μαθητές είτε άλλοι νεαροί, οι γονείς δεν μπορούν να καλούν την Αστυνομία». Σημείωσε πως «αυτό είναι καθαρά θέμα της Πολιτείας που πρέπει να συντονιστεί και να βρει τις λύσεις που πρέπει».
 
Ο Σύνδεσμος Γονέων, κατέληξε, «βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση όταν ένας γονιός μάας αναφέρει πως στέλνει το παιδί του στο σχολείο για να είναι ασφαλές και όχι για να κινδυνεύει. Είμαστε και εμείς γονείς και γνωρίζουμε ακριβώς πώς νοιώθουν όλοι οι γονείς των μαθητών που βρίσκονται στο Γυμνάσιο Βεργίνας».

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top