ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε λιγότερο από μία εβδομάδα οι επόμενες χαλαρώσεις -ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε λιγότερο από μία εβδομάδα οι επόμενες χαλαρώσεις -ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ακόμη δεν τέθηκαν καλά-καλά σε ισχύ οι χαλαρώσεις που ισχύουν από σήμερα Πέμπτη (10/6) και σε λιγότερο από μία εβδομάδα θα έχουμε ακόμη περισσότερες. 

Όπως είναι πλέον γνωστό παρελθόν αποτελεί πλέον από τις ζωές μας ο περιορισμός της απαγόρευσης κυκλοφορίας (κέρφιου) αφού μετά από αρκετό καιρό οι διακινήσεις καθόλη τη διάρκεια της ημέρας (αλλά και της νύχτας) θα μπορούν να πραγματοποιούνται απρόσκοπτα και χωρίς περιορισμούς. 

Του Ανδρέα Κόκκινου

Παρέα με την κατάργηση έρχεται και το ξεκλείδωμα της νυχτερινής διασκέδασης αφού η επαναλειτουργία των νυχτερινών κέντρων 15 μήνες μετά το λουκέτο δημιουργεί νέα δεδομένα. Ο τελευταίος 'προμαχώνας' τον περιορισμών, αφού τα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης αποτελούσαν τις μόνες επιχειρήσεις που έμειναν ερμητικά κλειστές από την αρχή της πανδημίας. 

Πέραν όμως της αποκλιμάκωσης που ήδη μπήκε σε εφαρμογή από σήμερα Πέμπτη (10/6) οι επόμενες χαλαρώσεις δεν αναμένεται να καθυστερήσουν ιδιαίτερα. Και αυτό διότι η αμέσως επόμενη δέσμη έχει ήδη πάρει το πράσινο φως με ημερομηνία εκκίνησης τις 16 Ιουνίου. 

Αρχικά, σειρά παίρνουν οι κατασκηνωτικοί χώροι αλλά και τα καλοκαιρινά σχολεία που θα λειτουργήσουν υπό συγκεκριμένες και αυστηρές προυποθέσεις του Υπουργείου Υγείας. Σημαντικό βήμα θα γίνει και στον τομέα του αθλητισμού αφού θεωρείται σημαντικότατη η διευκόλυνση για τη διεξαγωγή, τόσο ατομικών όσο και ομαδικών αθλημάτων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που προυποθέτουν σωματική επαφή. 

Μάλιστα τα άνωθι αθλήματα θα μπορούν να διεξαχθούν τόσο σε εξωτερικούς χώρους όσο και σε κλειστές αίθουσες ενώ οι διοργανωτές των εκδηλώσεων θα πρόσκεινται όπως δηλώσουν το πρωτόκολλο και τον τρόπο διεξαγωγής στο αρμόδιο Υπουργείο. 

Αυτό μάλιστα δε φαίνεται να είναι το τελευταίο βήμα αφού παρατηρείται μία συντονισμένη προσπάθεια -σχεδόν- καθολικής άρσης των μέτρων και των περιορισμών. Όπως είναι λογικό, με την εμβολιαστική κάλυψη να φτάνει τα επιθμητά επίπεδα (αρχικά στο 65% αλλά και στη συνέχεια ιδανικά γύρω στο 80%) θα μπορούν να αφαιρεθούν όλοι οι περιορισμοί, πλην ίσως της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top