ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι προβλέπει το νέο σύστημα αξιολόγησης στα Λύκεια και Τεχνικές – Ενημέρωσε τους οργανωμένους γονείς ο Υπ. Παιδείας

Τι προβλέπει το νέο σύστημα αξιολόγησης στα Λύκεια και Τεχνικές  – Ενημέρωσε τους οργανωμένους γονείς ο Υπ. Παιδείας

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου προήδρευσε σήμερα, στο Υπουργείο, σύσκεψης με τον Προέδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

Από πλευράς Υπουργείου συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής κ. Κύπρος Κυπριανού, ο Διευθυντής Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης κ. Ηλίας Μαρκάτζιης και ο Γενικός Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης κ. Νικόλας Γιασουμή.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, ο Υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των οργανωμένων γονέων ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει από την επόμενη σχολική χρονιά, με την εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης, θα διεξαχθούν Εξετάσεις Τετραμήνων και στις τρεις τάξεις των Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

Επομένως, σημείωσε ο Υπουργός Παιδείας, για τους τελειόφοιτους θα υπάρξουν, μαζί με τις Παγκύπριες Εξετάσεις, τρεις εξεταστικές περίοδοι. Ενόψει αυτού του γεγονότος και προκειμένου να περιοριστούν οι εξετάσεις, το Υπουργείο έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο συμφώνα με το οποίο θα μπορούσε να διοργανωθούν Παγκύπριες Εξετάσεις Τετραμήνων και να εξυπηρετηθούν και οι δυο σκοποί σε δυο μόνο εξεταστικές περιόδους, όπως είχε και κατά το παρελθόν ενημερώσει τόσο τους οργανωμένους γονείς όσο και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις. Πληροφόρησε, επίσης, ότι έχει ήδη ετοιμασθεί για τον σκοπό αυτό νομοθετική πρόταση, η οποία έχει τύχει νομοτεχνικής επεξεργασίας από τη Νομική Υπηρεσία.

Ο Υπουργός εξήγησε ότι το Υπουργείο ετοιμάζεται τόσο για την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας, με τις τρεις διαφορετικές εξετάσεις, όσο και για την περίπτωση που θα τύχει έγκρισης η πρόταση που ετοιμάστηκε. Διευκρίνισε, τέλος, ότι η επιλογή ανάμεσα στα δυο ενδεχόμενα θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη και την άποψη των οργανωμένων γονέων, των εκπαιδευτικών οργανώσεων και των μαθητών/τριών. Γι’ αυτό τον λόγο κάλεσε την ηγεσία της Συνομοσπονδίας να καταθέσει τις απόψεις της, προτού κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οι οργανωμένοι γονείς συζήτησαν, στη συνέχεια, με τον κ. Προδρόμου τους προβληματισμούς τους, ενώ τους δόθηκε η ευκαιρία να διευκρινίσουν και ορισμένα σημεία της πρότασης.

Ο Υπουργός, από την πλευρά του, τους διαβεβαίωσε ότι, σε περίπτωση που υιοθετηθεί η τροποποίηση, θα διασφαλιστεί το αδιάβλητο και η αξιοπιστία των Παγκύπριων Εξετάσεων, αφού οι Εξετάσεις Τετραμήνων θα διεξάγονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που διεξάγονται και οι Παγκύπριες, ενώ επισήμανε ότι στόχος με τη νομοθετική αυτή πρόταση είναι η διευκόλυνση των τελειόφοιτων μαθητών και μαθητριών μας.

Οι οργανωμένοι γονείς ευχαρίστησαν τον κ. Προδρόμου για την ενημέρωση και συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση, ώστε να μπορέσουν να δώσουν την επίσημη τοποθέτησή τους για το θέμα, αφού στο μεταξύ μελετήσουν και το τροποποιητικό νομοσχέδιο που τους έχει επιδοθεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: 40χρονος οδήγησε το όχημα του εναντίον αστυνομικού - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες

Στην Κύπρο Μητσοτάκης και Ερντογάν στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Εκπτώσεις: Πως να ξεχωρίσεις τις πραγματικές από τις πλασματικές - Όσα αναφέρει αρμόδιος στο «Τ»

Κύπρια κατέχει 12 πτυχία και δεν…σταματά: Η Μαρία μιλά στο «Τ» και εξηγεί ότι δεν υπάρχει ηλικία για την μόρφωση

Κατακλυσμός με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές - Πού και πότε αναμένονταιΣε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top