Σοκάρουν τα στοιχεία του ΠΟΥ - Ένας στους έξι ανθρώπους άνω των 60 έχει βιώσει κάποιας μορφής κακοποίησης

Σοκάρουν τα στοιχεία του ΠΟΥ - Ένας στους έξι ανθρώπους άνω των 60 έχει βιώσει κάποιας μορφής κακοποίησης

Ένας στους έξι ανθρώπους άνω των 60 έχει βιώσει κάποιας μορφής κακοποίησης, αριθμός που ξεπερνά τα 1.100.000.000 άτομα παγκόσμια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα.


Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για την Κακοποίηση των Ηλικιωμένων, το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου αναφέρει πως αναγνωρίζοντας το τεράστιο κοινωνικό φαινόμενο, που μαστίζει την εποχή μας και συγχρόνως την Τρίτη Ηλικία, συμβάλλει με την προώθηση αποτελεσματικών μέτρων και καλών πρακτικών, για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ηλικιωμένων και ευαισθητοποιεί την κοινωνία, ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες για ενεργό, υγιή και αξιοπρεπή γήρανση.
 
Όπως αναφέρει το πρόβλημα της κακοποίησης των ηλικιωμένων εξακολουθεί να περνά απαρατήρητο, παρ΄ όλο που ο πληθυσμός των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς, σημειώνοντας ότι όλες οι μορφές κακοποίησης (λεκτική, ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική, οικονομική), η παραμέληση και η κακομεταχείριση των ηλικιωμένων στην Κύπρο, είναι μια οδυνηρή πραγματικότητα, που δυστυχώς αγνοείται από το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

Προσθέτει ακόμα ότι τις περισσότερες φορές αυτά τα περιστατικά αποσιωπώνται και οι πολίτες δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τα σημάδια και να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους που υποφέρουν.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής εξελίσσεται ήδη στο πρώτο μεγάλο πολιτικό θρίλερ μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τα κομματικά επιτελεία να βρίσκονται σε διαρκή κινητικότητα και τις διεργασίες να πυκνώνουν όσο πλησιάζει η πρώτη συνεδρία της νέας Ολομέλειας. Συναντήσεις, τηλεφωνήματα, ανεπίσημες επαφές και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνθέτουν το σκηνικό ενός πολύπλοκου πολιτικού παζλ, στο οποίο τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE