ΔΙΕΘΝΗ

Νέος Πρόεδρος του Ιράν, ο υπερσυντηρητικός, Εμπραχίμ Ραϊσί

Νέος Πρόεδρος του Ιράν, ο υπερσυντηρητικός, Εμπραχίμ Ραϊσί

Ο υπερσυντηρητικός υποψήφιος, Εμπραχίμ Ραϊσί, κέρδισε στις προεδρικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες Παρασκευή στο Ιράν από τον πρώτο γύρο συγκεντρώνοντας περισσότερο από το 62,2% των ψήφων, σύμφωνα με τα επίσημα, μερικά αποτελέσματα.

 
Από τις 28,6 εκατομμύρια ψήφους που έχουν καταμετρηθεί, ο Ραϊσί συγκέντρωσε «περισσότερες από 17.800.00», δήλωσε ο Τζαμάλ Ορφ, Πρόεδρος της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Τεχεράνη. 
 
Ο Ορφ δεν ανακοίνωσε το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές. Φέτος είχαν εγγραφεί 59,3 εκατομμύρια ψηφοφόροι, ηλικίας 18 ετών και άνω. 
 
Σύμφωνα με τα μερικά επίσημα στοιχεία που έδωσε ο Ορφ στη δημοσιότητα, ο πρώην διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης Μοχσέν Ρεζαί βρέθηκε στη δεύτερη θέση με περισσότερο από το 11,5% των ψήφων, μπροστά από τον Πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν, Αμπντολνασέρ Χεματί, (8,3%) και τον βουλευτή, Αμιρχοσείν Γκαζιζαντέχ Χασεμί (3,4%). 
 
Περισσότερα από το 14% των ψηφοδελτίων ήταν λευκά ή άκυρα.
 
Νωρίτερα και προτού ανακοινωθούν αυτά τα μερικά αποτελέσματα ο απερχόμενος Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί, συνεχάρη τον Ραϊσί για τη νίκη του, κάτι που έπραξαν και οι τρεις αντίπαλοί του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top