Πυροσβεστικό ελικόπτερο δώρισε η Τουρκία στα κατεχόμενα

Πυροσβεστικό ελικόπτερο δώρισε η Τουρκία στα κατεχόμενα

Η Τουρκία παρέδωσε χθες στο ψευδοκράτος πυροσβεστικό ελικόπτερο το οποίο και έχει εγκατασταθεί σε δασώδη περιοχή κοντά στη βιομηχανική περιοχή της κατεχόμενης Λευκωσία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Γκιουνές».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το ελικόπτερο, παρέλαβε χθες ο «υπουργός γεωργίας και φυσικών πόρων» Ναζίμ Τσαβούσογλου.

Πρόκειται για πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Kamov 32 με ένα κινητήρα που έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει μέχρι και 3,5 τόνους νερού.

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο παραδόθηκε από την Τουρκία στα κατεχόμενα στα πλαίσια του «πρωτοκόλλου συνεργασίας» που υπεγράφη μεταξύ της Τουρκίας και ψευδοκράτους το 2010, για άμεση παρέμβαση στην κατάσβεση πυρκαγιών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Τσαβούσογλου ευχαρίστησε την Τουρκία για τη συνεχή στήριξη που παρέχει στην «ΤΔΒΚ», υποστηρίζοντας ότι αποφασίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια η εγκατάσταση ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου στην «ΤΔΒΚ» προκειμένου να προλαμβάνονται έγκαιρα οι πυρκαγιές.

Ο Τσαβούσογλου εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Τούρκο Πρόεδρο και τους Τούρκους αξιωματούχους για την αποστολή του ελικοπτέρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Ψήφος εμπιστοσύνης η παρουσία της Chevron στην κυπριακή ΑΟΖ - Aναγκαία η επιτάχυνση διαδικασιών με Αίγυπτο

ΠτΔ: Ψήφος εμπιστοσύνης η παρουσία της Chevron στην κυπριακή ΑΟΖ - Aναγκαία η επιτάχυνση διαδικασιών με Αίγυπτο

Στην επιτάχυνση των διαδικασιών για ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων με την Αίγυπτο, αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχθηκε, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο της Chevron αρμόδιο για τις αναδυόμενες χώρες κ. Χαβιέ λα Ρόσα, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο προτού μεταβεί στην Αίγυπτο.