ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 'Έχασαν τον μπούσουλα' στην ιχνηλάτηση, συναγερμός και κρυφτό με επαφές - Τι λένε οι επιδημιολόγοι σε Αναστασιάδη

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 'Έχασαν τον μπούσουλα' στην ιχνηλάτηση, συναγερμός και κρυφτό με επαφές - Τι λένε οι επιδημιολόγοι σε Αναστασιάδη

Άρον άρον η συμβουλευτική επιστημονική ομάδα θα μεταφερθεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 18κ30 το απόγευμα της Δευτέρας (28/6) για να προβεί σε σύσκεψη με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. 

Μάλιστα παρόντας θα είναι και ο νέος Υπουργός Υγείας κύριος Χατζηπαντέλας, αφού παρά το γεγονός ότι αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα την 1η Ιουλίου επιθυμεί να ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα, ακούγοντας φυσικά παράλληλα τις συστάσεις των επιδημιολόγων. 

Η μίνι ομάδα των ειδικών επιστημόνων -αφού αρκετοί εκ των οποίων δε θα μετάσχουν στις συσκέψεις μέχρι να λυθούν τα όποια νομικά ζητήματα έχουν προκύψει μέχρι στιγμής, μετά τις αγωγές από πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας- φέρεται να έχει ετοιμάσει μία λίστα από πιθανές δράσεις με σκοπό να ανακόψει την αυξανόμενη διασπορά. 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αντίστροφη μέτρηση για αυστηρά μέτρα - Τι προτείνουν οι επιδημιολόγοι

Οι λόγοι της έξαρσης είναι λίγο πολύ γνωστοί, αφού πέραν της ινδικής μετάλλαξης (που έχουμε προαναφέρει πολλάκις ότι αποτελεί την πιο μεταδοτική γνωστή μετάλλαξη) που έχει ήδη εισέλθει στην κοινότητα υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που φαίνεται να επηρεάζουν τους επιδημιολογικούς δείκτες και ευνοούν τη διασπορά. 

Το στέλεχος και η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ όμως δεν είναι ο αποκλειστικός λόγος που προαναγγέλει την κάθοδο του τέταρτου κύματος. Οι γενναιόδωρες και κλιμακωτές χαλαρώσεις που έχουν δοθεί το τελευταίο διάστημα, η ευφορία και η ψυχολογική κόπωση έχουν κάνει το κοινό να αφεθεί ξεχνώντας την τήρηση ακόμη και των στοιχειωδών μέτρων προστασίας και αποστασιοποίησης ενώ το ενδιαφέρον για εμβολιασμό που φαίνεται να έχει ατονίσει σε συνάρτηση με τους μαζικούς συγχρωτισμούς που παρατηρούνται (σε κέντρα διασκέδασης, οικίες, παραλίες) ευνοούν τη μετάδοση ιδιαίτερα από τους νέους. 

Σε πρώτη φάση θα πρέπει να δοθεί έμφαση σε ότι αφορά την αστυνόμευση αλλά και τους πιο εντατικούς ελέγχους, κυρίως στους χώρους που εντοπίζεται η 'γέννηση' των περισσότερων αλυσίδων μετάδοσης. Συγκεκριμένα και μετά τις αναφορές ιδιαίτερα των μελών της μονάδας ιχνηλάτησης, οι χώροι διασκέδασης (και όχι απαραίτητα νυχτερινής) αποτελούν μία σημαντική εστία, ενώ κατά πόδας φαίνεται να ακολουθούν τα πάρτυ σε οικίες αλλά και οι εργασιακοί χώροι. 

Στόχος είναι η επαναφορά των τακτικών και ξαφνικών ελέγχων αφού η χαλαρότητα που έχει επέλθει και στις τάξεις των πολιτών είναι πολύ μεγαλύτερη και του επιτρεπτού. Αρκεί μια βόλτα σε παραλιακές περιοχές για να διαπιστώσει κάποιος πως ουδέποτε έφτασε ο κορωνοιός στο νησί μας και δεν μείναμε κλεισμένοι στα σπίτια μας τον τελευταίο 1μιση χρόνο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top