ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Όσα συζήτησαν Αναστασιάδης-επιδημιολόγοι - Τέλος στα δωρεάν τεστ;

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Όσα συζήτησαν Αναστασιάδης-επιδημιολόγοι - Τέλος στα δωρεάν τεστ;

Αρκετά και ενδιαφέροντα φέρονται να είναι όσα ειπώθηκαν κατά τη χθεσινή (Δευτέρα 28/6) σύσκεψη των μελών της επιστημονικής ομάδας, του απερχόμενου και νυν Υπουργού Υγείας αλλά και του Προέδρου Αναστασιάδη. 

Φυσικά το κυριότερο μέρος της συζήτησης αναλώθηκε στο να δοθεί ακριβώς η διάσταση του προβλήματος και το μέγεθος του πισωγυρίσματος που έχει περιέλθει με τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση των κρουσμάτων (που ξεπέρασαν μετά από πάρα πολύ καιρό και το φράγμα των 300) να έρχεται να επιβεβαιώσει τους λόγους ανησυχίας. 

Η επιδημιολογική συμβουλευτική ομάδα παρέθεσε τις δικές της εισηγήσεις ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη ενώ τις προσωπικές του συστάσεις έδωσε και ο απερχόμενος υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου. 

Σε ότι αφορά αρχικά τα όσα ανέφεραν οι ειδικοί επιστήμονες, πρόθεση τους είναι να δοθεί έμφαση στην αυστηροποίηση πρωτοκόλλων των χώρων διασκέδασης αλλά και παράλληλα να γίνεται εντατικότερος έλεγχος και αστυνόμευση ως προς την τήρησή τους σε αυτούς τους χώρους. Ένα από τα ζητήματα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον αφορούσαν τα κίνητρα που ενδέχεται να δοθούν σε όσους εμβολιάζονται αφού την ίδια μέρα ανακοινώθηκαν τα αντίστοιχα που αφορούν την Ελλάδα. 

Υπήρξε σύγκλση απόψεων σε ότι αφορά την αποφυγή του παραδείγματος των voucher ή των χρημάτων αφού κάτι τέτοιο ενδέχεται να επιφέρει ανεπιθύμητα αποτελέσματα ενώ όπως είχε αναφερθεί σε προηγούμενο ρεπορτάζ του ThemaOnline επί τάπητος τέθηκε το θέμα της παύσης των δωρεάν τεστ.

Ο λόγος που είχε αναφερθεί και μέσω επιστημονικών κύκλων αφορά την παροχή του εμβολίου με μηδενικό κόστος και ως εκ τούτου δε χρειάζεται σε αυτό το στάδιο πλέον να ξοδεύονται τεράστια κονδύλια από τη στιγμή που το κράτος παρέχει εναλλακτικές. 

Κάτι τέτοιο φυσικά θα λειτουργήσει και σαν μοχλός πίεσης στους ανεμβολίαστους αφού για rapid ή PCR θα επωμίζονται αποκλειστικά αυτοί ολόκληρο το κόστος. Εάν προσθέσετε στην εξίσωση την ενδεχόμενη επαναφορά του SafePass και σε εξωτερικούς χώρους τότε αυτόματα να αντιλαμβάνεστε πως στην περίπτωση που αυτό ευδοκίμησει θα επιφέρει ένα σεβαστό μηνιαίο κόστος σε όσους δεν εμβολιαστούν. 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top