ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Νέα μπόνους για εμβολιασμένους - Στο πόδι οι επιδημιολόγοι

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Νέα μπόνους για εμβολιασμένους - Στο πόδι οι επιδημιολόγοι

Δυστυχώς τα ανησυχητικά δείγματα των προηγούμενων ημερών έσπευσαν να αποτυπωθούν σε άλλη μία ημερήσια ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, με τη χθεσινή (Δευτέρα 5/7) να κάνει λόγο για 787 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά, καθώς και 1 θάνατο.

Μάλιστα, τα αρνητικά, δεν περιορίστηκαν στον αριθμό των κρουσμάτων αλλά συνεχίστηκαν παρατηρώντας πιο προσεκτικά τους δείκτες με τους νοσηλευόμενους να διπλασιάζονται μέσα σε -μόλις- μία βδομάδα, επιφορτίζοντας τα νοσηλευτήρια.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η νέα έκρηξη των κρουσμάτων έχει θορυβήσει όλους τους εμπλεκόμενους που βλέπουν την κατάσταση να ξεφεύγει. Η επιστημονική συμβουλευτική ομάδα δε διστάζει να εκφράσει ανοιχτά πλέον τις ανησυχίες της αφού το μείγμα της ινδικής μετάλλαξης, των χαλαρώσεων του καλοκαιριού και την αδυναμία τήρησης πλέον ακόμη και των πιο βασικών μέτρων αυτοπροστασίας και αποστασιοποίησης. 

Οι εξαγγελίες του Υπουργικού την περασμένη Παρασκευή (2 Ιουλίου) έγιναν με σκοπό να σπρώξουν και τους πλέον δύσπιστους να ενταχθούν στο πλάνο εμβολιασμού, μεγαλώνοντας την εμβολιαστική κάλυψη από το 65% στο 80% ενισχύοντας έτσι το τείχος ανοσίας.

Η ραγδαία επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας, δεν φαίνεται παρ'όλα αυτά ικανή για να επιφέρει οποιαδήποτε περιοριστικά μέτρα ή πρότερους περιορισμούς. Τουλάχιστον αυτό διαχέεται μέχρι στιγμής προς τα έξω, δίνοντας τον τόνο για την άγαστη λειτουργία της οικονομίας μετά τα συνεχόμενα restart. Αυτός είναι και ο λόγος που -όπως όλα δείχνουν- η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τον νέο υπουργό Υγείας κύριο Χατζηπαντέλα, ετοιμάζει νέα λίστα με κίνητρα και μπόνους εμβολιασμένων. 

Η πρώτη προσπάθεια -που εκκίνησε την περασμένη Παρασκευή- έχει φέρει ποικίλες αντιδράσεις, όμως ιδιαίτερα από τη μερίδα του κοινού που δεν έχει προχωρήσει σε εμβολιασμό οι πρώτες ενδείξεις δε μοιάζουν ενθαρρυντικές. Αυτό συμβαίνει διότι η πλειοψηφία των μη εμβολιασμένων θεωρεί έμμεσο εκβιασμό τον συνδυασμό των μέτρων που αφορούν την κατάργηση των δωρεάν ράπιντ τεστ, τη μείωση της ισχύς του τεστ σε εργασιακούς χώρους στις 72 ώρες, και την επαναφορά του Safepass σε εξωτερικούς χώρους. 

Στην αναμονή λοιπόν, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων του νέου υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, με ιδιωτικούς οργανισμούς, που καλούνται να συμβάλουν στην εξεύρεση κινήτρων για την ενθάρρυνση των νέων ηλικίας 18-30 ετών για να εμβολιαστούν. Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου αύριο Τετάρτη και αναμένονται νέες αποφάσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top