ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Πρόταση για χρηματικό ποσό στους πολίτες, προκειμένου να εμβολιαστούν

Γερμανία: Πρόταση για χρηματικό ποσό στους πολίτες, προκειμένου να εμβολιαστούν

Να χορηγηθούν οικονομικά κίνητρα στους πολίτες της Γερμανίας, ώστε να σπεύσουν να εμβολιαστούν, ζήτησε η καθηγήτρια Πολιτικής Οικονομίας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Καρλσρούη Νόρα Στσεχ.


Όπως υποστηρίζει, σε διαφορετική περίπτωση φαίνεται πολύ δύσκολο να επιτευχθεί ο στόχος να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 85% του πληθυσμού της Γερμανίας μέχρι το Σεπτέμβριο, προκειμένου να αποτραπεί ένα τέταρτο κύμα πανδημίας.

«Ο εμβολιασμός συνδέεται με κόπο. Αναλογιστείτε ότι χρειάζονται συνήθως δύο δόσεις και δεν αποκλείεται για ένα - δύο βράδια οι εμβολιασμένοι να μην είναι στα καλύτερά τους. Χρειάζεται συνεπώς ένα είδος αποζημίωσης. Το οικονομικό ινστιτούτο ifo αποτιμά την αξία του εμβολιασμού για την κοινωνία στα 1.500 ευρώ, ενώ οι εμβολιασμένοι δεν ανταμείβονται. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει», δηλώνει σε συνέντευξή της στο ραδιοσταθμό DLF η καθηγήτρια.

Ποσό 500 ευρώ στον καθένα

Η γερμανίδα οικονομολόγος αναφέρθηκε, μάλιστα και σε συγκεκριμένα ποσά, τα οποία πρέπει να δοθούν ως κίνητρο εμβολιασμού. «Οι μελέτες μάς δείχνουν ότι ήδη από ένα ποσό 100 ευρώ πλησιάζουμε το στόχο του 80%. Για μεγάλο διάστημα θεωρούσα το ποσό αρκετό. Η μετάλλαξη Δέλτα όμως διασπείρεται τόσο γρήγορα που θα πρέπει να προσφερθούν στο κόσμο περισσότερα, δηλαδή ένα ποσό γύρω στα 500 ευρώ. Βάσει των μελετών μας μόνο έτσι θα αγγίξουμε ένα ποσοστό 90%.


Μάλιστα, η κ. Στσεχ προτείνει να λάβουν το επίδομα των 500 ευρώ και όσοι έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο. «Δεν θέλουμε να δώσουμε άθελά μας κίνητρα σε όσους επιλέξουν να περιμένουν μήπως αυξηθούν τα ποσά. Θεωρώ ότι δεν θα πρέπει σε αυτή τη φάση να κοιτάξουμε τα χρήματα.

Γνωρίζουμε ότι οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν, θα υπάρξει και τρίτη δόση. Καλό θα ήταν ο κόσμος να είναι βέβαιος εξαρχής ότι όλοι τυγχάνουν ίδιας μεταχείρισης όποτε κι αν κάνουν το εμβόλιο», σημειώνει η καθηγήτρια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top