Αυτή είναι η διαδικασία έκδοσης του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού

Αυτή είναι η διαδικασία έκδοσης του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού

Έκδοση Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί ή διαγνωσθεί θετικοί στον ιό σε χώρες εκτός ΕΕ, ΕΟΧ ή στην Ελβετία

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει το κοινό ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε έκδοση Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19 (EU Digital COVID Certificate (EUDCC)) για Κύπριους ή/και νόμιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία, οι οποίοι:

1. έτυχαν εμβολιασμού με εμβόλιο εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), είτε με τα εμβόλια Sputnik V, Sinopharm και Sinovac, σε χώρες άλλες από αυτές των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ενιαίου Οικονομικού Χώρου (Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) ή την Ελβετία.

2. κατέχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης από τη νόσο COVID-19 και δεν έχει παρέλθει χρονικό διάστημα 180 ημερών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της θετικής διάγνωσης από χώρες άλλες από αυτές των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ενιαίου Οικονομικού Χώρου (Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) ή την Ελβετία.

Υπενθυμίζεται πως πολίτες, οι οποίοι έτυχαν εμβολιασμού ή βρέθηκαν θετικοί στον ιό σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε κράτος του Ενιαίου Οικονομικού Χώρου (Νορβηγία, η Ισλανδία και το Λιχτενστάιν) ή στην Ελβετία, για σκοπούς έκδοσης Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID, θα πρέπει να αποταθούν στις Αρχές της χώρας όπου τους χορηγήθηκε ο εμβολιασμός ή όπου έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον ιό. Σε τέτοια περίπτωση, υπάρχει διαθέσιμο πληροφοριακό υλικό στον ιστοχώρο https://reopen.europa.eu αναφορικά με τη διαδικασία που θεσμοθετήθηκε σε κάθε χώρα για έκδοση του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID.

Διαδικασία Έκδοσης

Πολίτες που εμπίπτουν στην πιο πάνω κατηγορία 1 και επιθυμούν να εξασφαλίσουν το EUDCC θα πρέπει να συμπληρώσουν κατάλληλα το Έντυπο Α και να το αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], επισυνάπτοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αναφέρονται σε αυτό.

Πολίτες που εμπίπτουν στην πιο πάνω κατηγορία 2 και επιθυμούν να εξασφαλίσουν το EUDCC θα πρέπει να συμπληρώσουν κατάλληλα το Έντυπο Β (επισυνάπτεται) και να το αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], επισυνάπτοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αναφέρονται σε αυτό.

Τονίζεται ότι και στις δύο περιπτώσεις, οι αιτήσεις θα τυγχάνουν χειρισμού μόνο όταν υποβάλλονται πλήρως συμπληρωμένες με την προσκόμιση των απαραίτητων συνοδευτικών εγγράφων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Φόνος Δημοσθένους: Τι δείχνουν τα τεκμήρια και οι καταθέσεις για τη στυγνή εκτέλεση – Στο μικροσκόπιο υλικό από CCTV

Φόνος Δημοσθένους: Τι δείχνουν τα τεκμήρια και οι καταθέσεις για τη στυγνή εκτέλεση – Στο μικροσκόπιο υλικό από CCTV

Εντατικά συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας του Σταύρου Δημοσθένους 49 ετών επιχειρηματία και προέδρου του σωματείου Καρμιώτισσα, που διαπράχθηκε το πρωί της Παρασκευής στο δρόμο Αψιού – Αγίου Αθανασίου, κοντά στο κοιμητήριο Σφαλαγγιώτισσα. Σε εξέλιξη είναι από το πρωί του Σαββάτου η νεκροτομή στη σορό του επιχειρηματία.

BEST OF TOTHEMAONLINE