ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Δωρεάν τεστ, αυστηρότερα μέτρα και έκτακτη σύσκεψη - Τι θα προτείνουν οι επιδημιολόγοι

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Δωρεάν τεστ, αυστηρότερα μέτρα και έκτακτη σύσκεψη - Τι θα προτείνουν οι επιδημιολόγοι

Δε λέει να κοπάσει η διασπορά που σύμφωνα και με τις δηλώσεις που απορρέουν από την μονάδα ιχνηλάτησης φέρεται σε κάποιες περιπτώσεις να βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Η σοβαρή επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας μας το τελευταίο διάστημα την έχει βυθίσει στο… βαθύ κόκκινο και παρά το ξυπνητήρι των κινήτρων και την αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό, δε φαίνονται μέχρι στιγμής ικανά να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

Παρά την στάση αναμονής για το τριήμερο που έρχεται, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας αναμένεται να συγκαλέσει εκτάκτως σύσκεψη με την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα, με απώτερο σκοπό να τεθούν ενώπιον του εισηγήσεις που θα βάλουν ‘φρένο’ στη διασπορά προτού προκληθούν περαιτέρω πιέσεις σε νοσηλευτήρια και κατ’επέκταση στο σύστημα υγείας.

Ιδιαίτερα περιθώρια αυστηροποίησης δε φαίνεται να υπάρχουν με το ενδιαφέρον να εστιάζεται σε συγκεκριμένους τομείς, στους οποίους παρατηρούνται αλυσίδες μετάδοσης. Η αυξημένη εισροή νοσηλευόμενων και η γεωμετρική αύξηση των σοβαρά νοσούντων φέρεται να προβληματίζει ιδιαίτερα τους αρμόδιους φορείς αφού η ινδική μετάλλαξη κυριαρχεί και μάλιστα νωρίτερα του αναμενομένου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις δύο προηγούμενες εξαγγελίες χαλαρώσεων ή μέτρων δεν είχε ζητηθεί η άποψη της επιστημονικής ομάδας που καλείται να παρουσιάσει εισηγήσεις, δίνοντας το δικό της στίγμα στη διαχείριση της πανδημίας.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο δημοσίευμα, δεν αποκλείεται να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της παύσης του προγράμματος διενέργειας δωρεάν τεστ αντιγόνου από το Υπουργείο Υγείας, όπως και η μερική αυστηροποίηση συγκεκριμένων πρωτοκόλλων.

Η διαφύλαξη της απρόσκοπτης λειτουργίας όλων των εν δυνάμει τομέων της οικονομίας σε συνάρτηση με την επαναφορά της επιδημιολογικής εικόνας σε ελεγχόμενα επίπεδα, αποτελούν σαφέστατα ένα δυσεπίλυτο γρίφο για την Κυβέρνηση και τους εμπλεκόμενους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top