ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Είπαν όχι στο lockdown, ναι σε νέα μέτρα – Έρχονται αυστηρότεροι έλεγχοι των safe pass

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Είπαν όχι στο lockdown, ναι σε νέα μέτρα – Έρχονται αυστηρότεροι έλεγχοι των safe pass

Εντατικότεροι θα είναι οι έλεγχοι για safe pass από τις επόμενες μέρες, καθώς στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα μεταξύ των μελών της επιδημιολογικής ομάδας και του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, συζητήθηκε το ότι απέδωσε το μέτρο του safe pass.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην σύσκεψη, η μικρή μείωση των κρουσμάτων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην χρήση του safe pass, καθώς το αρνητικό τεστ ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού εμποδίζει

Ο Υπουργός Υγείας άκουσε τις συμβολές των μελών της επιδημιολογικής ομάδας για αναχαίτιση του τέταρτου κύματος που βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο, ωστόσο αποκλείστηκε – για την ώρα τουλάχιστον – το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown.

Ένα άλλος παράγοντας για την μείωση και σταθεροποίηση είναι οι αυξημένοι εμβολιασμοί, που με τα κίνητρα της Κυβέρνησης αλλά και τον τερματισμό των δωρεάν rapid τεστ από την ερχόμενη Κυριακή 1η Αυγούστου, πολλοί πολίτες έτρεξαν να εμβολιαστούν και μέσω της πύλης αλλά και από τις κινητές μονάδες.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το γεγονός ότι το safe pass αποδίδει μόνο όταν χρησιμοποιείται σωστά, καθώς υπάρχει έντονος προβληματισμός για τους απείθαρχους οι οποίοι κυκλοφορούν χωρίς την προσκόμιση του.

Τόσο τα μέλη της Αστυνομίας, όσο και οι υπεύθυνοι στα υποστατικά διενεργούν ελέγχους για κάθε πολίτη ο οποίος εισέρχεται εντός του υποστατικού και αυτό όπως συζητήθηκε πρέπει να αυξηθεί περισσότερο με σκοπό να μην γίνονται παρανομίες, πράγμα που θα μας φέρε σε πισωγύρισμα σε ό,τι αφορά των αριθμό των κρουσμάτων και την μεγάλη διασπορά.

Να σημειωθεί πως τα όσα συζητήθηκαν στην σύσκεψη θα μεταφέρει ο Υπουργός Υγείας στο Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη Παρασκευή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top