ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Γάμοι, εστίαση και διασκέδαση στο μικροσκόπιο των μέτρων - Πάει με λίστα ο Χατζηπαντέλας

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Γάμοι, εστίαση και διασκέδαση στο μικροσκόπιο των μέτρων - Πάει με λίστα ο Χατζηπαντέλας

Παρά τη μικρή σταθεροποίηση που παρατηρείται στον αριθμό των ημερήσιων περιστατικών, συνεχίζει η αύξηση των σοβαρά και κρίσιμα νοσηλευόμενων με τις ΜΑΦ και ΜΕΘ να πιέζονται. 

Εξάλλου όπως έχει τονιστεί πολλάκις από την έναρξη της πανδημίας, ο αριθμός των νοσηλευόμενων ιδιαίτερα σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αλλά και διασωληνομένους ασθενείς, αποτελούν τους λεγόμενους 'σκληρούς δείκτες' της πανδημίας. 

Οι σκληροί -λοιπόν- δείκτες της πανδημίας είναι αυτοί που καθορίζουν επί της ουσίας τη λήψη αυστηρότερων μέτρων ή χαλαρώσεων καθόλη τη διάρκεια αυτών των 18 περίπου μηνών γι'αυτό με την παρούσα κατάσταση των νοσηλευτηρίων να προκαλεί ανησυχία αναμένεται με αγωνία η σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου (Παρασκευή 30 Ιουλίου). 

Σενάρια και εισηγήσεις έχουν τεθεί πολλά στο τραπέζι, με μερικά εξ'αυτών να 'προκρίνονται' αρχικά και άλλα να θεωρούνται ιδιαίτερα απομακρυσμένα -τουλάχιστον στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε- με την τελική επιλογή να είναι σαφώς καθαρά κυβερνητική απόφαση. Η περίοδος του καλοκαιριού δε μπορεί να επιφέρει τεράστιες αλλαγές στα μέτρα και γι'αυτό η εξεύρεση της χρυσής φόρμουλας θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη. 

Πέραν της οριζόντιας επιβολής του Safepass εξετάζεται και η έναρξη εμβολιασμού για παιδιά άνω των 12 ετών, σύμφωνα με τη σύσταση που επιβλήθηκε σε αρκετές ευρωπαικές χώρες. Πολύ σημαντικό βήμα θεωρείται για τη θωράκιση του συστήματος υγείας και του τείχους ανοσίας να μεγαλώσει η εμβολιαστική κάλυψη σε αυτές τις ηλικίες. 

Εξετάζονται επίσης πιο στοχευμένες αυστηροποίησεις στους χώρους που έχει παρατηρηθεί η δημιουργία και εκκίνηση αλυσίδων μετάδοσης όπως είναι χώροι εστίασης, διασκέδασης, γάμοι, βαπτίσεις αφού φαίνεται πως η αδυναμία τήρησης των πρωτοκόλλων ή η χαλάρωση διαφόρων εξ'αυτών έχει επιφέρει τεράστια διασπορά. 

Περιορισμοί και αυστηρότερα μέτρα δεν προβλέπεται να υπάρξουν -τουλάχιστον μέχρι το τέλος Αυγούστου- αφού η περίοδος θεωρείται κομβική για την -έστω μερική- ανάκαμψη της οικονομίας. Όλα τα ενδεχόμενα θα παραμείνουν στο τραπέζι με τους επιδημιολόγους να προσφέρουν και απόψεις για τον καταρτισμό πλάνου Σεπτεμβρίου. 

Ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας έχει δημιουργήσει τη δική του λίστα, την οποία θα μεταφέρει και θα παρουσιάσει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου με σκοπό να λάβει το πράσινο φως και εν συνεχεία να προβεί σε ανακοινώσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top