ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Να προχωρήσουν οι διαδικασίες για παραλίες ζητά ο Σύνδεσμος Θαλάσσιων Αθλημάτων-Ψυχαγωγίας

Να προχωρήσουν οι διαδικασίες για παραλίες ζητά ο Σύνδεσμος Θαλάσσιων Αθλημάτων-Ψυχαγωγίας

Για ενορχηστρωμένη προσπάθεια να χαθεί και η τελευταία ευκαιρία να υπάρξει ειρήνη στις παραλίες της Κύπρου και ο τουρισμός να εξυπηρετηθεί νόμιμα από προσοντούχους επαγγελματίες παροχής διευκολύνσεων για θαλάσσια αθλήματα, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Μέσων Θαλάσσιων Αθλημάτων-Ψυχαγωγίας.

"Είναι με σοβαρότητα και αγωνία που παρακολουθούμε δηλώσεις και παρεμβάσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα κλίμα σύγχυσης και φοβίας για την νομιμότητα της διαδικασίας προσφορών που κήρυξαν οι παράλιοι Δήμοι και Κοινότητες, εφαρμόζοντας το Νόμο. Με την ίδια λογική που εφάρμοσαν το Νόμο όφειλαν και οφείλουν να εφαρμόσουν όλες τις πρόνοιες του Νόμου και των Κανονισμών", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Ο Σύνδεσμος σημειώνει πως η φιλολογία που αναπτύχθηκε σχετικά με τη νομιμότητα ή τη συνταγματικότητα συγκεκριμένης πρόνοιας των κανονισμών που απαιτεί 5ετή πείρα του προσφοροδότη στην παροχή διευκολύνσεων στην περιοχή που ζητείται η προσφορά, "είναι αχρείαστη και δεν θα έπρεπε να καλούνται οι τοπικές αρχές να μην εφαρμόσουν την εν λόγω πρόνοια".

"Αν η Γενική Εισαγγελία ή ο Υπουργός Εσωτερικών έχουν τόσο έντονη άποψη περί τούτου τότε η μόνη οδός κατά την γνώμη μας πάντοτε είναι να ετοιμάσουν τροποποίηση και να ζητήσουν από τη Νομοθετική εξουσία να ψηφίσει και να εγκρίνει νέους κανονισμούς.  Μέχρι να γίνει αυτό οι διαδικασίες που τρέχουν πρέπει να ολοκληρωθούν και οι Τοπικές Αρχές να κατακυρώσουν τις προσφορές και να εκδώσουν τις άδειες στους ανάδοχους, ούτως ώστε να εξυπηρετηθεί ο τουρισμός μας νόμιμα και με ασφάλεια.  Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση και κάθε αντιπαράθεση και σύγκρουση δεν εξυπηρετεί κανένα αλλά αντίθετα πλήττει τον κύριο πνεύμονα της οικονομίας μας τον τουρισμό", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται πως "όσοι τυχόν έχουν ενστάσεις για τους διαγωνισμούς μπορούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη πράγμα που προβλέπεται και από τη διαδικασία των διαγωνισμών, αλλά και αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα του κάθε ενδιαφερομένου".

Ο Σύνδεσμος αναφέρει πως η ένταση που προκλήθηκε από κάποιες δηλώσεις του Δημάρχου Αγίας Νάπας, αλλά και άλλων σχετικά με την κατάσταση στις παραλίες και την έλλειψη εξυπηρέτησης πρέπει να πέσει και να επικρατήσει σύνεση και σοβαρότητα και καλεί τους επαγγελματίες που έχουν άδειες κυκλοφορίας για τα σκάφη τους κατηγορίας Β, που λήγουν στις 30 Ιουνίου 2015, και που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς χωρίς ανθυποψήφιο στο σημείο που έβαλαν προσφορά να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους όπως έκαναν και στο παρελθόν μέχρι να κατακυρωθούν οι προσφορές και να τους εκδοθούν οι νέες άδειες.

"Καλούμε όλα τα μέλη του Συνδέσμου αλλά και όλους όσους παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες Θαλασσίων Αθλημάτων με σοβαρότητα, επαγγελματισμό και πάνω απ’ όλα με ασφάλεια να προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες και να απέχουν από όποιες δηλώσεις ή ενέργειες που τυχόν να πυροδοτήσουν νέες αχρείαστες συγκρούσεις", σημειώνει ο Σύνδεσμος. 

Τέλος, καταδικάζει κάθε ενέργεια που θα θέσει σε κίνδυνο το καλό κλίμα κατανόησης και συνεργασίας που αναπτύχθηκε τις τελευταίες μέρες για το καλό του τόπου και του τουρισμού.

Πηγή : KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top