ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ποιους αγγίζουν τα νέα μέτρα του Υπουργικού - Μένουν στην απ'έξω οι ανεμβολίαστοι

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ποιους αγγίζουν τα νέα μέτρα του Υπουργικού - Μένουν στην απ'έξω οι ανεμβολίαστοι

Άκρατη η ανησυχία παρά την μερική σταθεροποίηση των ημερήσιων περιστατικών αφού οι νοσηλείες συνεχίζουν να αυξάνονται.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι σοβαρά νοσούντες, εννοώντας πέραν των διασωληνωμένων τους ασθενείς που βρίσκονται σε ΜΑΦ ή ΜΕΘ. Στα θετικά που μπορούμε να εντοπίσουμε, είναι πως όπως αναφέρουν οι επιδημιολόγοι πιθανώς τα πρώτα μέτρα να έχουν αρχίσει να αποδίδουν. 

Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως εντός των ημερών και με τα κρούσματα να συνεχίζουν την πτωτική τους τάση αναμένεται γεωμετρική μείωση των νοσηλευόμενων και ως εκ τούτου η κατάσταση αναμένεται να τεθεί υπό έλεγχο. Αυτό όμως δε σημαίνει πως η αυριανή (Παρασκευή 30/7) συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου δε θα προχωρήσει σε περαιτέρω αυστηροποίηση των υφιστάμενων μέτρων με τον Αύγουστο να βρίσκεται προ των πυλών. 

Ψηλότερα απ'όλα στην ατζέντα του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, βρίσκεται η 'οριζοντιοποίηση' του μέτρου της χρήσης Safepass σχεδόν σε όλους τους χώρους, με τον αριθμό πλαφόν των 20 ατόμων και άνω να πηγαίνει... περίπατο. Όπως αναμένεται να λάβει το 'πράσινο φως' αφού θεωρείται ότι πιο ασφαλές και αυστηρό στο μοτίβο ελέγχων που παράλληλα να μην επηρεάζει τη λειτουργία της οικονομίας. 

Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί και το θέμα εμβολιασμού των μικρών παιδιών (από 12 ετών και άνω) ακολουθώντας το παράδειγμα διαφόρων ευρωπαικών χωρών αφού θεωρείται εξόχως σημαντικό στην ανακοπή της διασποράς. Αυτό θα προκαλέσει λογικά και αντιδράσεις με τον κόσμο να διαχωρίζεται σε δύο στρατόπεδα, αφού όπως έχουμε παρατηρήσει αρκετοί θα είναι εκείνοι που θα επιλέξουν τα παιδιά τους να απέχουν της διαδικασίας. 

Τέλος τα μέτρα δεν αποκλείεται να 'αγγίξουν' χώρους εστίασης και διασκέδασης αλλά και οίκους ευγηρείας και κλειστές δομές. Σε αυτούς τους χώρους έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα αυξημένη διασπορά και δημιουργία αλυσίδων με τις συστάσεις για μερική αυστηροποίηση συγκεκριμένων προνοιών να θεωρείται απαραίτητη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top