ΚΥΠΡΟΣ- ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έρχονται αυστηρότερα μέτρα , PCR κάθε 48 ώρες, SafePass και εμβολιασμοί παιδιών - Σήμερα οι τελικές αποφάσεις

ΚΥΠΡΟΣ- ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έρχονται αυστηρότερα μέτρα , PCR κάθε 48 ώρες, SafePass και εμβολιασμοί παιδιών - Σήμερα οι τελικές αποφάσεις

Με το θέμα των περαιτέρω μέτρων κατά του κορωνοϊού από 1η Αυγούστου, στην ατζέντα, συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία θα ξεκινήσει στις 09:30, αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων για αναχαίτιση του κορωνοϊού από 1η Αυγούστου, με στόχο την εξεύρεση λύσης για ανατροπή της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης, που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, με τον τερματισμό των δωρεάν Rapid Test από 1η Αυγούστου, η κυβέρνηση μελέτα και το σενάριο της αυστηροποίησης του SafePass, το οποίο πλέον θα γίνει υποχρεωτικό σε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό υποστατικών. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Υπουργός Υγείας θα θέσει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου το θέμα, με το οποίο θα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση του SafePass σε περισσότερους χώρους και συγκεκριμένα σε χώρους με λιγότερο κόσμο, όπως πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Το σενάριο που προκρίνεται είναι η επίδειξη του SafePass και σε χώρους, όπου βρίσκεται μονοψήφιος αριθμός ατόμων και ως εκ τούτου αναμένεται ότι στο νέο διάταγμα που θα εκδοθεί από 1η Αυγούστου, θα συμπεριληφθούν και οι μικρότερες επιχειρήσεις, όπως περίπτερα, mini market κ.λπ.

Σημειώνεται ότι με το ισχύον διάταγμα απαιτείται η προσκόμιση SafePass σε χώρους, όπου βρίσκονται πέραν των είκοσι ατόμων.

Στο μεταξύ, κατά τη σημερινή συνεδρία τίθεται επί τάπητος και το θέμα της έγκριση εμβολιασμών παιδιών άνω των 12 ετών.

Επιπλέον, η κυβέρνηση προτίθεται να μεταφέρει ενώπιον του Υπουργικού εισήγηση όπως οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε γηροκομεία να προβαίνουν στη διενέργεια PCR τεστ κάθε 48 ώρες.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το ισχύον διάταγμα λήγει την 31η Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.