ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Νέα ηλεκτρονική διαδικασία στην ιχνηλάτηση επαφών – Πώς λειτουργεί

Νέα ηλεκτρονική διαδικασία στην ιχνηλάτηση επαφών – Πώς λειτουργεί

Μια νέα διαδικασία στην ιχνηλάτηση έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα, μειώνοντας την καθυστέρηση στις δηλώσεις επαφών, φτιάχνοντας έτσι ένα πιο εύκολο δρόμο προς το σπάσιμο των αλυσίδων μετάδοσης.

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, ο επιδημιολόγος Πεδίου και υπεύθυνος της ομάδας ιχνηλάτησης, Βαλεντίνος Σιλβέστρος, εξήγησε πως λειτουργεί η διαδικασία αυτή, με την οποία όλα τα θετικά κρούσματα συμπληρώνουν από μόνοι τους ένα έντυπο σε ηλεκτρονική μορφή παρόμοιο με αυτό της ιχνηλάτησης.

«Με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει καθυστέρηση στη δήλωση των επαφών αφού ο καθένας συμπληρώνει από μόνος του αυτό το Link δηλώνοντας τις επαφές του όταν του σταλθεί το μήνυμα να προβεί στην πλατφόρμα, δηλαδή μόλις διαγνωστεί θετικός», είπε ο κύριος Σιλβέστρος

Η συγκεκριμένη διαδικασία τέθηκε σε εφαρμογή το Σαββατοκυρίακο της εβδομάδας που μας πέρασε και από τα 2243 κρούσματα που εντοπίστηκαν Παρασκευή και Σάββατο τα 912 αποτάθηκαν σε αυτή την ιστοσελίδα συμπληρώνοντας μόνοι τους τις επαφές τους.

«Είναι εύκολο στη χρήση και το 73% των ηλικιών που εντοπίζονται θετικοί είναι κάτω των 40 ετών, άρα πιο εύκολα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη τεχνολογία για κάτι τέτοιο», επισήμανε ο κύριος Σιλβέστρος.

Στο ηλεκτρονικό link υπάρχουν πεδία που ζητούν τα προσωπικά δεδομένα του καθενός αλλά και κουτάκια στα οποία χρειάζεται το όνομα επίθετο και ταυτότητα της επαφής.

«Εάν δεν δηλωθούν σωστά οι επαφές από το κρούσμα, δεν θα δικαιούνται την ειδική άδεια αφού δεν θα γίνει σωστά η διαδικασία», τόνισε ο υπεύθυνος ιχνηλάτησης.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι σε πολλούς δειγματοληπτικούς σταθμούς δεν γίνεται σωστή συστηματική διαδικασία με αποτέλεσμα να στέλνουν τα αποτελέσματα από τα τεστ ταχείας ανίχνευσης με λανθασμένα ή ελλείποντα στοιχεία.

«Όταν γίνονται λάθη από τα δειγματοληπτικά σημεία και Φαρμακεία που πραγματοποιούν τους ελέγχους και μας στέλνουν τους θετικούς χωρίς τηλέφωνα ή ημερομηνία γέννησης, ο πολίτης δεν θα πιάσει μήνυμα με το link για τη ηλεκτρονική πλατφόρμα»

Καταλήγοντας, ο επιδημιολόγος Πεδίου τόνισε πως είναι απαραίτητα βασικά στοιχεία το τηλέφωνο και η ημερομηνία γέννησης γι’ αυτό και οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να εξετάζουν αν υπάρχουν όλα τους τα στοιχεία προτού εγκαταλείψουν το χώρο δειγματοληψίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top