Ταλιμπάν διατάζουν φοβισμένους Αφγανούς να επιστρέψουν στις δουλειές τους, ο Γάνι λέει δεν πήρε χρήματα

Ταλιμπάν διατάζουν φοβισμένους Αφγανούς να επιστρέψουν στις δουλειές τους, ο Γάνι λέει δεν πήρε χρήματα

Ενοπλοι Ταλιμπάν χτυπούν τις πόρτες σε πόλεις, σε ολόκληρη τη χώρα σήμερα, σύμφωνα με μαρτυρίες, λέγοντας στους φοβισμένους κατοίκους να επιστρέψουν στις δουλειές τους, μία ημέρα αφότου οι μαχητές ανακοίνωσαν πως θέλουν να αναζωογονήσουν τη διαλυμένη οικονομία.


Οι εκτεταμένες καταστροφές κατά τη διάρκεια του 20ετούς πολέμου μεταξύ των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ κυβερνητικών δυνάμεων και των Ταλιμπάν, η πτώση των εγχώριων δαπανών λόγω της αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων, η κατάρρευση της αξίας του νομίσματος και η έλλειψη δολαρίων τροφοδοτούν την οικονομική κρίση στη χώρα.

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, μετά την κατάληψη της Καμπούλ, οι Ταλιμπάν υποσχέθηκαν χθες ειρήνη, ευημερία και φάνηκε να κρατούν αποστάσεις από τους προηγούμενους κανόνες που προέβλεπαν την απαγόρευση της εργασίας για τις γυναίκες. όμως, πολλοί άνθρωποι παραμένουν ανήσυχοι.

Εξαλλου, ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Aσραφ Γάνι, μιλώντας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου μετέβη, δήλωσε σήμερα ότι έφυγε από την Καμπούλ προκειμένου να αποτρέψει ένα αιματοκύλισμα, ενώ διέψευσε τις πληροφορίες ότι πήρε μεγάλα ποσά χρημάτων μαζί του, κατά την αναχώρησή του από το προεδρικό μέγαρο.

Τον Γάνι επέκριναν πρώην υπουργοί, επειδή έφυγε από τη χώρα ξαφνικά, καθώς οι Ταλιμπάν εισέρχονταν στην Καμπούλ την Κυριακή. "Εάν είχα μείνει, θα γινόμουν μάρτυρας μιας αιματοχυσίας στην Καμπούλ", σημείωσε ο Γάνι σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε στο Facebook, στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του, από τότε που επιβεβαιώθηκε πως βρίσκεται στα ΗΑΕ. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως έφυγε έπειτα από συμβουλές κυβερνητικών αξιωματούχων. 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με Τατάρ - «Δεν ήταν η έκβαση που ανέμενα. Η προσέγγιση του σιγά σιγά δεν λειτουργεί για το Κυπριακό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με Τατάρ - «Δεν ήταν η έκβαση που ανέμενα. Η προσέγγιση του σιγά σιγά δεν λειτουργεί για το Κυπριακό»

Συμφωνία για τα θέματα αποκατάστασης κοιμητηρίων και κάποια πρόοδος για τα θέματα περιβάλλοντος επιτεύχθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ, με τον κ. Τατάρ, ωστόσο, να αρνείται να προχωρήσει σε θέματα που αφορούν τα οδοφράγματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE