ΕΛΛΑΔΑ

Κυβέρνηση Τσίπρα: Κακόβουλα και ανυπόστατα τα περί «σεναρίου Κύπρου»

Κυβέρνηση Τσίπρα: Κακόβουλα και ανυπόστατα τα περί «σεναρίου Κύπρου»

Ως κακόβουλα και ανυπόστατα χαρακτήρισε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην τακτική μεσημβρινή ενημέρωση των δημοσιογράφων τα σενάρια περί ελέγχου κεφαλαίων και κατηγόρησε εκείνους που τα διακινούν ότι τα χρησιμοποιούν με τρόπο «καθόλου, μα καθόλου υπεύθυνο».

Σε «σενάριο Κύπρου», με επιβολή μέτρων capital controls, είχε αναφερθεί η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη σε χθεσινοβραδινή τηλεοπτική εκπομπή, σε περίπτωση, όπως είπε, που δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές μέχρι την Παρασκευή, ενόψει του εορταστικού τριημέρου της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος.

«Καμία πιθανότητα δεν υπάρχει να υπάρξει capital control», είπε σήμερα ο κ. Σακελλαρίδης, υπογραμμίζοντας ότι τέτοια σενάρια χρησιμοποιούνται ως τρόπος πολιτικής πίεσης στην κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως είναι αισιόδοξος ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα ή τις αρχές του Ιουνίου.

Ενημέρωσε τους πολιτικούς συντάκτες ότι σε εκκρεμότητα παραμένουν ακόμα 4 κεφάλαια στις διαπραγματεύσεις, και ότι αυτά αφορούν τον ΦΠΑ, το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και το ύψος που αναμένεται να συμφωνηθεί για το  πρωτογενές πλεόνασμα.

Μετά από την οριακή επικράτηση των θέσεων του Πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο, έναντι εκείνων της λεγόμενης «Αριστερής Πλατφόρμας» που υποστήριξε σκλήρυνση των θέσεων της Ελλάδας έναντι των εταίρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε σχετικά με την πιθανότητα η συμφωνία που λέει ότι θα επιτευχθεί να μη γίνει δεκτή από βουλευτές.

Πριν φτάσει η συμφωνία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Σακελλαρίδης, θα πρέπει να έχει περάσει πρώτα από τον Πρωθυπουργό και το Υπουργικό Συμβούλιο. Πρόσθεσε δε, ότι ο κ. Τσίπρας «δεν θα δεχτεί μια συμφωνία που να μην είναι έντιμη και που να μην κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχει λάβει η κυβέρνηση».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top