ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Γιατρός» παρακινούσε ασθενή με covid να μείνει στο σπίτι με οξυγόνο και κοκτέιλ βιταμινών – «Μείναμε αδρανείς σε επικίνδυνες συμπεριφορές»

«Γιατρός» παρακινούσε ασθενή με covid να μείνει στο σπίτι με οξυγόνο και κοκτέιλ βιταμινών – «Μείναμε αδρανείς σε επικίνδυνες συμπεριφορές»

Ένα βήμα πριν το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου και οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με σταθερό ρυθμό αυξάνοντας σιγά σιγά την εμβολιαστική κάλυψη.

Ο Αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας Χάρης Αρμεύτης, μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή «Καλημέρα» τονίζοντας πως πολίτες που δεν προχώρησαν ακόμη στον εμβολιασμό έχουν επηρεαστεί από τις θέσεις κάποιων ιερωμένων μιας και η εκκλησία μας έχει δώσει το μήνυμα ότι είναι υπέρ του εμβολιασμού.

«Δεν θα μπορούσε η εκκλησία να είναι ενάντια σε κάτι που προστατεύει τον κόσμο από το να μην νοσήσει βαριά και να μην χάσει τη ζωή του», είπε ο κύριος Αρμεύτης.

Ο Αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας μίλησε και για τις καταγγελίες πολιτών προς τους γιατρούς, για το τι θεωρείται επιστημονική άποψη αλλά και για συγκεκριμένη καταγγελία από συγγενικό πρόσωπο θανόντα, ότι γιατρός έδωσε οδηγίες σε ασθενή, αν πέσει το οξυγόνο του, να πάρει οξυγόνο στο σπίτι και να μην οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

«Δεν θεωρείται επιστημονική άποψη επειδή την λέει ένας γιατρός, επιστημονική άποψη είναι αυτή που βασίζεται και επιβεβαιώνεται από την έρευνα. Άρα το ότι κάποιος έχει τον τίτλο του γιατρού και εκφράζει μια άποψη στο διαδίκτυο αν δεν μπορεί αυτή η άποψη να στηριχτεί στην επιστήμη τότε είναι μια επικίνδυνη άποψη γιατί μπορεί να παρασύρει κόσμο», επισήμανε ο κύριος Αρμεύτης.

«Έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης, μείναμε αδρανείς σε επικίνδυνες συμπεριφορές που έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», πρόσθεσε.

«Η επιτροπή δεοντολογίας έχει κάνει τις κινήσεις της, έχουμε πληροφορίες έχουμε στοιχεία από συγγενείς θανόντων, ατόμων που έχασαν τη ζωή τους παραπλανούμενοι να μείνουν ανεμβολίαστοι και που τους παρακινούσαν κάποιοι που ονομάζονται γιατροί να μείνουν στο σπίτι με κοκτέιλ βιταμινών και με φάρμακα τα οποία δεν είναι εγκεκριμένα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού»

«Πιο συγκεκριμένα, υπήρξαν περιπτώσεις που είχαν χαμηλό οξυγόνο και κάποιοι τους έλεγαν αν πέσει το οξυγόνο σας κάτω από 90%  να πάρετε οξυγόνο και να μείνετε στο σπίτι»

«Αυτού του γιατρού του παίρνεις την άδεια γιατί είναι δημόσιος κίνδυνος», τόνισε ο αντιπρόεδρος της πνευμονολογικής εταιρίας.  

«Όταν πέσει το οξυγόνο η σύσταση είναι να πας στο νοσοκομείο να γίνει αξιολόγηση. Στην περίπτωση που αρνείται ο ασθενής να πάει τότε μπορεί ο γιατρός να του πει να πάρει ο ίδιος οξυγόνο στο σπίτι αλλά όχι να του συστήνει ο ίδιος»

Καταλήγοντας ο κύριος Αρμεύτης είπε ότι δεν πρέπει να μείνουμε αδρανείς σε συμπεριφορές που οδήγησαν στο θάνατο συνανθρώπων μας γιατί αν μείνουμε θεατές τότε θα ακολουθήσουν πολύ χειρότερα.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top