ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν παραδέχτηκαν τις αναγγέλλουσες κατηγορίες στο κακουργιοδικείο Λευκωσίας για την υπόθεση Τ. Κύπρου

Δεν παραδέχτηκαν τις αναγγέλλουσες κατηγορίες στο κακουργιοδικείο Λευκωσίας για την υπόθεση Τ. Κύπρου

Το κακουργιοδικείο Λευκωσίας απέρριψε εκτός μίας, που απεδέχθη μερικώς, τις προδικαστικές ενστάσεις των 5 φυσικών κατηγορουμένων του ΔΣ και τη Διεύθυνσης της Τράπεζας Κύπρου. Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες στις οποίες δεν παραδέχθηκαν ενοχή οι κατηγορούμενοι και ορίσθηκε η έναρξη ακροαματικής διαδικασίας στις 16 Ιουνίου.

Κατηγορούμενοι στην ποινική διαδικασία πέραν της εταιρείας, στην υπόθεση είναι τα διοικητικά και διευθυντικά στελέχη της Τράπεζας κατά την επίδικη περίοδο, Θεόδωρος Αριστοδήμου ,Αντρέας Αρτέμης, Ανδρέας Ηλιάδης, Γιάννης Κυπρή και  Γιάννης Πεχλιβανίδης.

Στη ενδιάμεση απόφαση επί των προδικαστικών ενστάσεων,  μία προδικαστική ένσταση έγινε μερικώς αποδεκτή από το Κακουργιοδικείο το οποίο διέταξε την κατηγορούσα αρχή να υποβάλει στο Δικαστήριο και τους κατηγορούμενους διευκρινίσεις για την 3η κατηγορία.

Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε 5λεπτη διακοπή, η οποία δόθηκε από το Κακουργιοδικείο. Όταν επανάρχισε η δίκη,  η κατηγορούσα αρχή διευκρίνισε ότι ο Πρόεδρος του τότε ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου κατά την Γενική Συνέλευση των μετόχων διέδωσε παραπλανητικές πληροφορίες για το κεφαλαιουχικό έλλειμμα της Τράπεζας τόσο κατά την ομιλία του όσο μέσω των απαντήσεων τους στις υποβληθείσες ερωτήσεις.

Μετά τη διευκρίνιση, η κατηγορούσα αρχή απάγγειλε κατηγορίες στους κατηγορουμένους στις οποίες δεν παραδέχθηκαν ενοχή.

Μετά την απαγγελία των κατηγοριών όρισε ως επόμενη δικάσιμο για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας την 2α Ιουνίου. Η υπεράσπιση ζήτησε όπως η  επόμενη δικάσιμος και η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ορισθεί το Σεπτέμβρη ώστε να παρασχεθεί επαρκής χρόνος για ανάκληση εμπειρογνωμοσύνης από το εξωτερικό.

Ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Χρίστος Τριανταφυλλίδης ζήτησε από το Κακουργιοδικείο όπως η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ορισθεί το Σεπτέμβρη ώστε να δοθεί χρόνος στους εμπειρογνώμονες του εξωτερικού να γνωματεύσουν επί του μαρτυρικού υλικού ώστε οι δικηγόροι υπεράσπισης να μπορέσουν να αντεξετάσουν τους μάρτυρες κατηγορίας.

Απαντώντας στην Πρόεδρο του Δικαστηρίου, που παρατήρησε ότι η υπόθεση καταχωρήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2014 και εκκρεμεί ήδη για έξι μήνες και ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα, η υπεράσπιση είχε χρόνο έξι μηνών να προετοιμαστεί, ο κ. Τριανταφυλλίδης είπε ότι το μαρτυρικό υλικό που είναι πολλά χαρτοκιβώτια έχει μεταφραστεί καθώς οι εμπειρογνώμονες δεν είχαν τη δυνατότητα να το αναγνώσουν και να παράσχουν εμπειρογνωμοσύνη με μαρτυρικό υλικό στην ελληνική γλώσσα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Προέδρου του Δικαστηρίου ανέφερε ότι το μεταφρασμένο μαρτυρικό υλικό στάλθηκε στους εμπειρογνώμονες πριν δέκα μέρες.

Ο εκ των συνηγόρων των κατηγορουμένων Ευστάθιος Ευσταθίου ανέφερε στο Κακουργιοδικείο, πως εάν το Κακουργιοδικείο επιμείνει σε έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στις 2 Ιουνίου θα αναγκαστεί να παραιτηθεί από την υπεράσπιση του πελάτη του, ο χρόνος δεν είναι επαρκής για να μελετήσει την ενδιάμεση απόφαση που εξέδωσε το Κακουργιοδικείο.

Είπε ακόμα ότι το πιθανότερο είναι να καταθέσει στο Ανώτατο Δικαστήριο αίτηση για έκδοση προνομιακού εντάλματος certiorari.

Η κατηγορούσα αρχή δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της υπεράσπισης, για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας το Σεπτέμβρη αφήνοντας το Κακουργιοδικείο να παραχωρήσει στην υπεράσπιση εύλογο χρονικό διάστημα για να προετοιμαστεί.

Η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Λένα Παπαδοπούλου επανέλαβε ότι η υπόθεση εκκρεμεί για έξι μήνες και αφορά αδικήματα που διαπράχθηκαν το 2012 και ως εκ τούτου η εκδίκαση της υπόθεσης και ολοκλήρωση της δίκης πρέπει να προχωρήσει.

Όρισε δε ως επόμενη δικάσιμο και έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας την 16η Ιουνίου.

Το Κακουργιοδικείο απέρριψε την προδικαστική ένσταση του 3ου κατηγορούμενου για παραπομπή νομικού ζητήματος στο Ανώτατο Δικαστήριο για συναφή ζητήματα και για την ισότητα των όπλων.

Απέρριψε επίσης προδικαστική ένσταση για μη αποκάλυψη ποινικού αδικήματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top