ΔΙΕΘΝΗ

Στο Κατάρ για συζητήσεις περί Αφγανιστάν ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών

Στο Κατάρ για συζητήσεις περί Αφγανιστάν ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών

Στην Ντόχα του Κατάρ προσγειώθηκε νωρίς το πρωί ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντόμινικ Ράαμπ με σκοπό να εξασφαλίσει τη συνεργασία της κυβέρνησης της χώρας στις προσπάθειες εξόδου από το Αφγανιστάν όσων αμάχων επιθυμούν να φύγουν.


Στις επαφές του με τον εμίρη του Κατάρ και τον ομόλογό του Υπουργό Εξωτερικών θα συζητήσει την πιθανότητα επαναλειτουργίας του αεροδρομίου της Καμπούλ για πολιτικές πτήσεις εκκένωσης της πρωτεύουσας, καθώς και τον τρόπο ασφαλούς διέλευσης πολιτών από τα χερσαία σύνορα του Αφγανιστάν.

Ο κ. Ράαμπ θα έχει επίσης συνάντηση με τη διπλωματική αποστολή του Ηνωμένου Βασιλείου στο Αφγανιστάν, η οποία προσωρινά έχει μεταφερθεί στην Ντόχα.

Χθες το απόγευμα ο Υπουργός είχε παραδεχθεί ενώπιον της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων ότι η βρετανική κυβέρνηση δε γνωρίζει με ακρίβεια τον αριθμό των Βρετανών και Αφγανών πολιτών που δικαιούνταν να απομακρυνθούν από την Καμπούλ με βρετανικές στρατιωτικές πτήσεις κατά την επιχείρηση εκκένωσης που ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο, αλλά τελικά έμειναν πίσω.

Οι συζητήσεις θα καλύψουν επίσης και το πώς θα μπορούσε το Κατάρ, χώρα με επιρροή επί των Ταλιμπάν, να συμβάλει στην αποτροπή μετατροπής του Αφγανιστάν σε άντρο τρομοκρατών και στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδίως γυναικών και κοριτσιών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top