Σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο 12 μηνών αγοράκι με σύνδρομο MIS-C που οφείλεται σε επιπλοκή κορωνοϊου

Σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο 12 μηνών αγοράκι με σύνδρομο MIS-C που οφείλεται σε επιπλοκή κορωνοϊου

Διασωληνωμένο, σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται 12 μηνών αγοράκι στο Μακάρειο Νοσοκομείο, με το σύνδρομο MIS-C.

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής του Μακάριου Νοσοκομείου Δρ. Αβραάμ Ηλία, εξήγησε ότι το συγκεκριμένο σύνδρομο είναι επιπλοκή του κορωνοϊου.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, το συγκεκριμένο σύνδρομο, μπορεί να εμφανιστεί σε ένα στα 160 παιδιά που νοσούν από covid 19, λίγες εβδομάδες μετά.

Τα συμπτώματα που μπορεί παρουσιάζει το σύνδρομο, σύμφωνα με τον Δρ. Ηλία, είναι πυρετός, εξανθήματα, φούσκωμα στα χέρια και στα πόδια και άλλες διαταραχές.

Την ίδια ώρα ανέφερε πως άλλα δυο παιδιά νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, με το ίδιο σύνδρομο, ένα κοριτσάκι 9 ετών και ένα αγοράκι 12 ετών, τα οποία είναι σε σοβαρή κλινική εικόνα.

Ο Δρ. Αβρααμ Ηλία, δεν παρέλειψε να τονίσει πως υπάρχει μεγάλη ανησυχία, ότι πιθανόν το σύνδρομο MIS-C, μπορεί να εμφανιστεί και σε άλλα παιδιά που νόσησαν, λόγω της μεγάλης διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Δεν είναι μόνο ο Καρούσος με τον Δίπλαρο. Δεν είναι μόνο ο Τορναρίτης. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο μια ακόμη εσωκομματική αναστάτωση. Στον ΔΗΣΥ εξελίσσεται κάτι βαθύτερο: μια συζήτηση για την επόμενη ημέρα της παράταξης, η οποία θέτει στο τραπέζι τη σχέση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2028 και τα όρια της κομματικής πειθαρχίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE