Χωρίς νερό παραμένουν οι Πλάτρες: Επιδιορθώθηκε η βλάβη - Πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση
Χωρίς νερό παραμένει η κοινότητα Πλάτρες της Επαρχίας Λεμεσού.
Με γραπτή δήλωση που εξέδωσε αναφέρει ότι «είναι πραγματικά με πλήρη επίγνωση των γεγονότων και πλήρη σεβασμό στον Εδεκίτικο κόσμο που υποχρεώνομαι σήμερα να προβώ στις πιο κάτω αυστηρές δηλώσεις, εφόσον κάποιοι έχουν αποθρασυνθεί προσβάλλοντας την νοημοσύνη μας, την αξιοπρέπεια των μελών και την τιμημένη ιστορία του Κινήματος μας.
Το Κόμμα μας, η ΕΔΕΚ βρίσκεται σε κίνδυνο, όχι από εξωτερικές επιβουλές ή συνωμοσίες, αλλά από τον κίνδυνο της πλήρους κατάρρευσης εκ των έσσω από τα σοβαρά λάθη, τις παρατυπίες, τις παρανομίες, τις εμμονές, την αναβλητικότητα, την αδυναμία και την μη επαρκή ενασχόληση του κυρίου Σιζόπουλου με το Κίνημά μας.
Πριν ακόμη ολοκληρωθεί η διερεύνηση των πραγματικών γεγονότων και του ποσού το οποίο χρησιμοποιήθηκε από το ταμείο του Κινήματος από τον πρώην Οικονομικό Διαχειριστή, που με τόσο ζήλο ο κύριος Σιζόπουλος θέλησε να καλύψει, ΠΑΡΑΠΟΙΩΝΤΑΣ τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, βρεθήκαμε μπροστά σε νέες σοβαρές καταγγελίες για την ΑΛΛΟΙΩΣΗ του Μητρώου Μελών της ΕΔΕΚ με στόχο ο Μαρίνος Σιζόπουλος να διασφαλίσει την επανεκλογή του με αθέμιτο και κατάπτυστο τρόπο.
Στις 16 Ιούλιου 2021, με επιστολή του δικηγόρου μου, απευθύνθηκα στον Γραμματέα της Κ.Ε. υποβάλλοντας πέντε βασικά και ουσιαστικά ερωτήματα τα οποία άπτονται του Μητρώου του Κινήματος.
Οι απαντήσεις του Γραμματέα της Κ.Ε. ήταν πολύ σαφείς και ξεκάθαρες.
Από τις απαντήσεις αυτές γίνεται πλήρως κατανοητό ότι στις όλες διαδικασίες παραβιάστηκε ασύστολα το Καταστατικό του Κινήματος :
1) Η επικαιροποίηση του Μητρώου Μελών ΔΕΝ ΤΕΘΗΚΕ ΠΟΤΕ για έγκριση στο Πολιτικό Γραφείο, βάση του άρθρου 14, παράγραφος 2 και ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ το Επικαιροποιημένο Μητρώο, κάτι το οποίο προνοείται σαφέστατα από το καταστατικό του Κινήματος, άρθρο 14 , παράγραφος 3.
2) Το Πολιτικό Γραφείο επικύρωσε για τελευταία φορά εγγραφή νέων μελών στις 23 Απρίλιου 2018.
3) Κατά την θητεία του ως Γραμματέας της Κ.Ε. επικυρώθηκαν και ενεγράφησαν στο Μητρώο του Κινήματος ΜΟΝΟ 116 νέα μέλη.
4) Κατά την περίοδο που είναι Γραμματέας της Κ.Ε. διαγράφηκαν επίσημα ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος, όσα μέλη κατήλθαν ως υποψήφιοι με άλλους συνδυασμούς με απόφαση της Κεντρικής
Επιτροπής, όπως επίσης τρία (3) μέλη με απόφαση του Πολιτικού Γραφείου μετά από δική τους επιστολή.
5) Το μητρώο των Μελών που παρέλαβε από τον συναγωνιστή Χρυσό Τουλούπη, τέως Γραμματέα της Κ.Ε., τον Μάϊο του 2017 είχε 9532 μέλη.
Από τις πιο πάνω απαντήσεις αναδεικνύονται τα πιο κάτω ερωτήματα:
1) Πώς μπορεί να είναι σε ισχύ ένα Μητρώο Μελών το οποίο ονομάζουν “Επικαιροποιημένο” εφόσον ΟΥΔΕΠΟΤΕ επικυρώθηκε από το Πολιτικό Γραφείο του Κινήματος;.
2) Πώς μπορούν να είναι σε ισχύ οι 2845 διαγραφές, οι οποίες έγιναν με την λεγόμενη «Επικαιροποίηση» του Μητρώου Μελών, εφόσον ουδέποτε επικυρώθηκαν από το Πολιτικό Γραφείο ή την Κεντρική Επιτροπή, όπως προνοείται μέσα από το Καταστατικό του Κινήματος;.
3) Πώς είναι δυνατόν κανένας από τους διαγραφέντες να μην έχει ενημερωθεί γραπτώς, είτε προφορικά ή το ελάχιστο με τηλεφωνικό μήνυμα και σήμερα να υπάρχει αναστάτωση ανάμεσα στα μέλη και στελέχη του Κινήματος χωρίς να γνωρίζουν ποιος είναι εγγεγραμμένος και ποιος όχι;
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ:
Διερωτώμαι..
Ποια καταστατική πρόνοια δίνει το δικαίωμα στο Διευθυντή του Κινήματος να παρεμβαίνει στο Μητρώο Μελών εγγράφοντας και διαγράφοντας μέλη;
Γιατί ο Μαρίνος Σιζόπουλος και οι συνεργάτες του δεν αποδέχονται το αίτημα μου ώστε να συγκριθεί αυτό το μητρώο, με το μητρώο που κρατά ο Γραμματέας της Κ.Ε και το οποίο παρέλαβε από τον προκάτοχο του τον Μάϊο του 2017 και το οποίο περιέχει 9532 μέλη; Μήπως φοβάται την αποκάλυψη της πλαστογραφίας;
Γιατί ο κύριος Σιζόπουλος δεν αποδέχτηκε την ενωτική πρόταση μου για διεξαγωγή του Εκλογικού Συνεδρίου με βάση το Μητρώο Μελών του Μαΐου του 2017, ώστε να αποφευχθούν τα παρατράγουδα που έπονται στις Επαρχιακές Συνδιασκέψεις, όπως και στο Παγκύπριο Εκλογικό Συνέδριο; Με το εν λόγω μητρώο ο Μαρίνος Σιζόπουλος είχε εκλέγει το 2015 και επανεκλεγεί το 2017;
Γιατί ο Μαρίνος Σιζόπουλος, μετά από απαίτηση 37 συναγωνιστών μελών της Κεντρικής Επιτροπής, βάσει του Άρθρου 26 παράγραφος (5) του Καταστατικού, για άμεση σύγκληση του σώματος, ο ίδιος επικοινωνούσε εκβιαστικά και επίμονα με τα μέλη προκειμένου να αποσύρουν την υπογραφή τους για να μην συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα προχωρούσε στην εξέταση του Μητρώου Μέλων, κάτι το οποίο πέτυχε. Από ποιο άρθρο του Καταστατικού απορρέει το δικαίωμα του αυτό; Μήπως φοβόταν ότι με τον έλεγχο αυτό θα αποκαλυπτόταν η πλαστογράφηση του Μητρώου Μελών;
Δυστυχώς, η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο Κόμμα, εκτός από θλιβερή, φανερώνει πλήρη αποϊδεολογικοποίηση του Κινήματος. Οι μόνοι όροι που επικρατούν σήμερα στην ΕΔΕΚ είναι απολίτικοι όπως υπεξαίρεση, παραποίηση, περιφρόνηση, αντικαταστατικότητα, εκφοβισμός κ.α.
Ο ίδιος ο κύριος Σιζόπουλος ευθύνεται για τη βαθιά εσωστρέφεια στην οποία έχει περιέλθει σήμερα το Κίνημα και κανένας άλλος. Ας μην ρίχνει τις ευθύνες σε άλλους για τα δικά του λάθη. Αυτό αποδεικνύεται από τις πολλές φωνές στελεχών που καταγγέλλουν και δημόσια τον Μαρίνο Σιζόπουλο για περιφρόνηση των Συλλογικών Οργάνων του Κινήματος, για υιοθέτηση αντικαταστατικών πρακτικών, για συγκάλυψη οικονομικών ατασθαλιών, για εκφοβισμό εμμίσθων κ.α.
Καλώ τον κάθε ΕΔΕΚΙΤΗ και την κάθε ΕΔΕΚΙΤΙΣΣΑ να αναλογιστεί όλες τις θλιβερές ειδήσεις που έχουν περιέλθει στην αντίληψή τους και με την ψήφο τους να απαλλάξουν την ΕΔΕΚ από ένα Πρόεδρο ο οποίος :
Υποστηρίζει ψευδώς ότι παρέλαβε απόκομμα αντί Κόμμα. Με το τέλος της θητείας του όμως, θα παραδώσει αντί Κόμμα, απόρριμμα.
Εδεκίτη και Εδεκίτισα, μαζί μπορούμε να διασώσουμε το ιστορικό μας Κίνημα να το επανενώσουμε και να το παραδώσουμε περήφανα στα παιδιά και τα εγγόνια μας, γιατί η πραγματική ενότητα έρχεται μέσα από την κάθαρση και όχι τη συγκάλυψη, έρχεται μέσα από τη συμμετοχή και όχι τους αποκλεισμούς, έρχεται μέσα από τις συλλογικές αποφάσεις και όχι τις ατομικές ενέργειες, έρχεται μέσα από το διάλογο και όχι από τους εκβιασμούς, έρχεται μέσα από τη διεύρυνση και όχι τις διαγραφές».
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις