ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ντροπή με όσα αποκάλυψε ο Αρχιεπίσκοπος: «Ρωτούσαν τον γιατρό πότε θα πεθάνω. Περιμένουν για να πάρουν προαγωγή»

Ντροπή με όσα αποκάλυψε ο Αρχιεπίσκοπος: «Ρωτούσαν τον γιατρό πότε θα πεθάνω. Περιμένουν για να πάρουν προαγωγή»

Για όσα βιώνει τα τελευταία χρόνια με την κατάσταση της υγείας του αλλά και τα όσα γίνονται για την διαδοχή του μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ρικ1, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β.

Ο Αρχιεπίσκοπος ως γνωστό πριν από 6 χρόνια υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση σπονδύλου, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια παλεύει με τον καρκίνο κάτι που δεν τον πτοεί λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αφήνει τον καρκίνο να κάνει την δουλειά του και αυτός κάνει την δική του.

Όπως σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος καθημερινά βρίσκεται στο γραφείο του και προσπαθεί να υπερπηδά τα προβλήματα, ενώ βρίσκεται σε επικοινωνία με τους ιατρούς που τον παρακολουθούν.

«Το παλεύω. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι υγιής. Έχω τα προβλήματα μου αλλά είμαι στο σημείο που λέω άσε τον καρκίνο να κάνει τη δουλειά του και εγώ τη δουλειά μου… Έχω κατά νου αφού έχω γεννηθεί, το πιο σίγουρο πράγμα στον κόσμο είναι ο θάνατος» εξηγώντας ότι «από νεαρός έχω εξοικειωθεί με τον θάνατο, ο πατέρας μου έφυγε σε ηλικία 36 ετών, έχασα ένα αδερφάκι 3 ετών και έζησα από κοντά θανάτους όταν ήμουν κληρικός. Φιλοσοφούσα πάντοτε τον θάνατο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ευγνώμων για όσα έζησε ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι ο Θεός του χάρισε πολλά χρόνια και είναι ευχαριστημένος καθώς του επέτρεψε να κάνει τις τομές που ήθελε στην Εκκλησία.
Ντροπή προκαλούν τα όσα αποκάλυψε ο Αρχιεπίσκοπος για κληρικούς που παλεύουν για τη διαδοχή: «Είχα πει στην Ιερά Σύνοδο ότι αν είχατε στο σπίτι σας κανένα γαϊδουρι ή μία κατσίκα άρρωστα θα λέγατε να καλέσετε κτηνίατρο και έχετε ένα αδερφό άρρωστο και εσείς περιμένετε να πεθάνει για να πάρετε προαγωγή, δεν ντρέπεστε; Επιτέλους σταματάτε».

Συνέχισε λέγοντας ότι: «Έρχονται και μου λένε ότι ξεκίνησαν προεκλογικές, αυτό δεν είναι φρόνιμο εκ μέρους τους. Αυτό συνέβη και πριν τρία χρόνια, μόλις έκανα εγχείρηση στο έντερο, πήγαν στον γιατρό και τον ρωτούσαν πότε θα πεθάνω, όχι πότε θα γίνω καλά. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο».

Κάτι τέτοιους δεν θα αφήσει ο Θεός να προαχθούν τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα παρακάτω: 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top