ΗΕ: Στις 24 Φεβρουαρίου η συνάντηση ΠτΔ - Ερχιουρμάν
Τη συνάντηση που θα έχουν την Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2026, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τουφάν Έρχιουρμαν, ανακοίνωσαν και επίσημα τα Ηνωμένα Έθνη.

Η συνάντηση θα είναι κατ’ ιδίαν και αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου που είναι καθορισμένη για τις 09:30.
Μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να συζητηθούν οι ιδέες που προωθούνται από βρετανικής πλευράς για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.
Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» της περασμένης Κυριακής, ο κ. Λίλι αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των βρετανικών πρωτοβουλιών στο Κυπριακό και είπε μεταξύ άλλων ότι συζητούν για μια αποκεντρωμένη ομοσπονδία, που αποτελεί ιδέα που κατέθεσε ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Σημείωσε επίσης ότι η Βρετανία δεν υποστηρίζει λύση δύο κρατών στην Κύπρο.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




