ΠτΔ: Συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας στο Προεδρικό Μέγαρο για το Κυπριακό

ΠτΔ: Συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας στο Προεδρικό Μέγαρο για το Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συναντάται σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας Στίβεν Λίλι.

Η συνάντηση θα είναι κατ’ ιδίαν και αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου που είναι καθορισμένη για τις 09:30.

Μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να συζητηθούν οι ιδέες που προωθούνται από βρετανικής πλευράς για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» της περασμένης Κυριακής, ο κ. Λίλι αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των βρετανικών πρωτοβουλιών στο Κυπριακό και είπε μεταξύ άλλων ότι συζητούν για μια αποκεντρωμένη ομοσπονδία, που αποτελεί ιδέα που κατέθεσε ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Σημείωσε επίσης ότι η Βρετανία δεν υποστηρίζει λύση δύο κρατών στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

Η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Σύκα, για σκοπούς αστυνομικής ανάκρισης, σε σχέση με τις καταγγελίες της συντρόφου του για ξυλοδαρμό, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα, φαίνεται να κλείνει οριστικά ένα κρίσιμο κεφάλαιο για την ηγεσία του κόμματος, καθιστώντας πλέον μονόδρομο την αφαίρεσή του βουλευτή, από το ψηφοδέλτιο των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.