ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μέτρα και για εμβολιασμένους το χειμώνα - Τεστ για όλους, αλλάζει το Safepass

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μέτρα και για εμβολιασμένους το χειμώνα - Τεστ για όλους, αλλάζει το Safepass

Δεν υπάρχει η παραμικρή διάθεση για εφησυχασμό από πλευράς συμβουλευτικής επιστημονικής επιτροπής αφού σε συνεργασία με την Κυβέρνηση αλλά και το Υπουργείο Υγείας συνεχίζονται οι προσπάθειες για εκπόνηση πλάνου καταπολέμησης της πανδημίας με πυλώνα την πρόληψη. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, αρκετά είναι τα ζητήματα που εξετάζονται ενόψει της δύσκολης συνέχειας και φέρεται να αγγίζουν και τους εμβολιασμένους. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως γίνεται συζήτηση -παρά το γεγονός πως αυτό παραμένει προς το παρόν σε προφορικό στάδιο- για επαναφορά των τεστ και σε εμβολιασμένους. 

Η εισήγηση αυτή φέρεται να βρίσκει πρόσφορο έδαφος, αφού τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης μεγάλης μερίδας των μελών της επιστημονικής μονάδας αφού θεωρείται πως με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί μια πιο αποκρυσταλλωμένη εικόνα σε σχέση με την επιδημιολογική εικόνα την -κάθε- δεδομένη στιγμή. Μάλιστα η πρόταση ίσως αφορά στοχευμένα συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων, που έρχονται σε επαφή με αρκετό κόσμο καθημερινά. 

Κάτι τέτοιο φυσικά αναμένεται να φέρει σημαντική ανατροπή στα όσα γνωρίζαμε μέχρι στιγμής αφού με αυτό τον τρόπο η 'ασπίδα' που είχε στηθεί γύρω από όσους είχαν αποφασίσει να ενταχθούν στο εμβολιαστικό πλάνο αφαιρείται έστω και μερικώς, αφαιρώντας επί της ουσίας ένα από τα προνόμια που απολάμβαναν μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα τη δεδομένη στιγμή το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εστιάζεται γύρω από τον έλεγχο στις σχολικές μονάδες, αφού με την επιστροφή των μαθητών με φυσική παρουσία στις αίθουσες έχει αρχίσει να παρατηρείται μία -αναμενόμενη- αύξηση των περιστατικών. 

Αυτό δεν θα είναι όμως πιθανότατα η μοναδική εισήγηση που θα παρουσιάσει η συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή ενώπιον του Υπουργείου Υγείας αφού παρά την -ομολογουμένως- θετική εικόνα που έχει δημιουργηθεί γύρω από την καθολική χρήση του Safepass δεν αποκλείεται να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις.

Συγκεκριμένα φαίνεται να έχουν παρατηρηθεί κάποια κενά στην εφαρμογή του και ενδέχεται να υπάρξουν στοχευμένες διαφοροποιήσεις ως προς τις πρόνοιες αλλά και τη χρήση του αφού θεωρείται πλέον απαραίτητο σχεδόν σε κάθε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο. 

Όλα τα πιο πάνω βρίσκονται καθημερινά υπό μελέτη και συζήτηση ενώ αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στη νέα σύσκεψη την οποία θα πραγματοποιήσουν τα μέλη της επιστημονικής ομάδας την ερχόμενη εβδομάδα. Σκοπός είναι να καταρτιστεί ένα πλάνο που θα επιτρέψει να αποκρουστεί η αναμενόμενη έξαρση αφήνοντας όσο το δυνατόν λίγοτερες απώλειες αλλά και μικρότερο αντίκτυπο τόσο σε ότι αφορά το σύστημα υγείας, τα νοσηλευτήρια και τις ανθρώπινες ζωές, αλλά και προφυλάσσοντας παράλληλα την οικονομική βιομηχανία.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top