LIKE ONLINE

Εσθονική εταιρεία κατασκεύασε κινητό στρατιωτικό καταφύγιο

Εσθονική εταιρεία κατασκεύασε κινητό στρατιωτικό καταφύγιο

Η Τεραμίλ είναι μια εσθονική εταιρία που δραστηριοποιείται στον τομέα της άμυνας. Αυτή την περίοδο κατασκευάζει ένα κινητό καταφύγιο, που μπορεί να συναρμολογηθεί σε λιγότερο από 2 ώρες και να φιλοξενήσει ως 12 άτομα.

Το καταφύγιο είναι φτιαγμένο από πλαστικό, είναι αδιάβροχο και μπορεί να αντέξει σε ακραίες θερμοκρασίες, από -50 ˚C έως +80˚C.

«Η δημιουργία αυτής της συγκεκριμένης μονάδας πήρε μόλις μιάμιση ώρα. Και ο χρόνος μετρούσε από τη στιγμή που αρχίσαμε να ξεφορτώνουμε τα εξαρτήματα από το φορτηγό μέχρι τη στιγμή που όλα ήταν στη θέση τους ολοκληρωμένα» τόνισε ο Πέετερ Κίρτσι, συνεφευρέτης του καταφυγίου.

Ένα τέτοιο αντιαεροπορικό καταφύγιο μπορεί να ζυγίζει έως και δύο τόνους. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας εκσκαφέας για την τοποθέτησή του. Παρά την εύκολη μεταφορά του, το καταφύγιο πρέπει στη συνέχεια να χωθεί υπόγεια.

«Το έχουμε τεστάρει με ένα σωρό διαφορετικά όπλα. Όπως μπορείτε να δείτε, δεν υπάρχει καμιά ζημιά. Έχουμε τοποθετήσει εξοπλισμό μέτρησης μέσα, ώστε να μπορούμε να καταγράφουμε την πίεση, τις δονήσεις, τα επίπεδα ήχου και οτιδήποτε άλλο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων, που βρίσκονται μέσα. Υπογραμμίζω ξανά ότι δεν υπάρχει καμιά ζημιά μέσα στο καταφύγιο μέχρι τώρα» εξήγησε ο Πέετερ Κίρτσι.

Οι κατασκευαστές έχουν δοκιμάσει την αντίσταση της κατασκευής τους με τη βοήθεια των εγχώριων στρατιωτικών δυνάμεων αλλά και τη βοήθεια αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, που στόχευσαν το καταφύγιο, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών ασκήσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top