Βρετανία - Κορωνοϊός: Αλλεργικές αντιδράσεις από βαφές μαλλιών σε όσους έχουν νοσήσει με Covid-19

Βρετανία - Κορωνοϊός: Αλλεργικές αντιδράσεις από βαφές μαλλιών σε όσους έχουν νοσήσει με Covid-19

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι αλλεργίες περιλαμβάνουν εξανθήματα και εγκαύματα. Επιπλέον τεστ στους πελάτες προτείνει ο φορέας που εκπροσωπεί κομμωτές και αισθητικούς για την αποφυγή νομικών ενεργειών εναντίον τους.

 

Νέες αλλεργικές αντιδράσεις από βαφές μαλλιών σε όσους έχουν νοσήσει από κορονοϊό παρατηρήθηκαν από κομμωτές σε αρκετά μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου, την ίδια στιγμή που επιστήμονες του Imperial College London ερευνούν πώς η ασθένεια του κορονοϊού θα μπορούσε να επαναπρογραμματίσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, με παρόμοιο τρόπο με άλλες ασθένειες.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του το BBC, οι κομμωτές σε διάφορα μέρη της Βρετανίας παρατήρησαν πως κάποιοι από τους πελάτες τους που νόσησαν από Covid-19 παρουσίασαν εξανθήματα και εγκαύματα, αφότου έβαψαν τα μαλλιά τους.

Μάλιστα, ο φορέας που εκπροσωπεί τους κομμωτές και τους αισθητικούς στη Βρετανία, προειδοποιεί τους επαγγελματίες του χώρου να πραγματοποιούν επιπλέον τεστ αλλεργίας (Patch test) στους πελάτες, ώστε να αποφύγουν τυχόν νομικές ενέργεις εναντίον τους.

Μια από τις περιπτώσεις είναι και αυτή της Gemma, η οποία μίλησε στο βρετανικό δίκτυο, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως παρ' όλο που χρησιμοποιεί την ίδια βαφή μαλλιών εδώ και δέκα χρόνια, εμφάνισε αλλεργική αντίδραση αφότου ανέρρωσε από κορονοϊό. Η ίδια μάλιστα δήλωσε πως έφτασε στο σημείο να ξεφλουδίζει δέρμα πίσω από το αυτί της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Νέος γύρος επαφών, παλιές διαφωνίες - Το μεγάλο στοίχημα μέχρι τη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Νέος γύρος επαφών, παλιές διαφωνίες - Το μεγάλο στοίχημα μέχρι τη Νέα Υόρκη

Σε μια νέα φάση, αυτή τη φορά με πιο πυκνό ημερολόγιο επαφών και σαφές χρονοδιάγραμμα μπροστά τους, εισέρχονται οι προσπάθειες για επανεκκίνηση της διαδικασίας στο Κυπριακό. Η πρώτη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουφάν Έρχιουρμαν δεν έλυσε τις μεγάλες διαφορές, έδειξε όμως ότι υπάρχει πλέον ένας σταθερός δίαυλος επικοινωνίας, πάνω στον οποίο θα επιχειρηθεί να χτιστεί η συνέχεια.

BEST OF TOTHEMAONLINE