ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οζερσάι: «Εάν η ζωή των Ε/κ μπορεί να συνεχιστεί χωρίς λύση, τότε το Κυπριακό δεν θα είναι το πρώτο θέμα»

Οζερσάι: «Εάν η ζωή των Ε/κ μπορεί να συνεχιστεί χωρίς λύση, τότε το Κυπριακό δεν θα είναι το πρώτο θέμα»

Η διευθέτηση του Κυπριακού δεν είναι στην ημερήσια διάταξη της ε/κ πλευράς δήλωσε ο τ/κ πρώην διαπραγματευτής και ιδρυτής της κίνησης “Συγκεντρωνόμαστε”, Κουντρέτ Οζερσάι.

Σε συνέντευξή του στην “Κίπρισλι”, ο κ. Οζερσάι υποστήριξε ότι εάν η ζωή των Ε/κ μπορεί να συνεχιστεί χωρίς λύση, τότε το Κυπριακό δεν θα είναι το πρώτο θέμα. Η διαδικασία των διαπραγματεύσεων δεν κινείται προς τα εμπρός εύκολα, επειδή οι δύο πλευρές κατανοούν διαφορετικά πράγματα για τη λύση, είπε, προσθέτοντας ότι η τ/κ πλευρά αναγκάστηκε να σταματήσει τις δραστηριότητές της για το φυσικό αέριο ώστε να επαναρχίσουν οι συνομιλίες και διερωτήθηκε εάν είναι δίκαιο η ε/κ πλευρά να συνεχίσει μόνη της τις δραστηριότητές της.

Σχολιάζοντας ότι μπορεί να υπάρξει μια γρήγορη διευθέτηση του Κυπριακού, ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι είναι πιο σημαντικό το πώς θα είναι η λύση παρά το αν είναι γρήγορα ή όχι, επισημαίνοντας ότι οι δύο πλευρές θα πρέπει να είναι σε θέση να αφομοιώσουν τη λύση. “Πίσω από τη λύση, θα πρέπει να υπάρχει μια σχέση σοβαρής εμπιστοσύνης. Οι δύο πλευρές έχουν διαφορετικές ανάγκες για τη λύση και αυτό το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό”. Η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών, πρόσθεσε, αντικατοπτρίζεται στις διαπραγματεύσεις.

Αναφερόμενος στο θέμα των εγγυήσεων, ο κ. Οζερσάι είπε ότι είναι σημαντικό αυτό που η τ/κ πλευρά σκέφτεται και θέλει για το ζήτημα. “Φυσικά, η ε/κ πλευρά θα έπρεπε να υποβάλλει το θέμα των εγγυήσεων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά αυτό δεν είναι ένα θέμα που η τ/κ πλευρά τονίζει”.

Ως προς το εάν θα ιδρύσει τελικά ή όχι πολιτικό κόμμα ο Κουντρέτ Οζερσάι επανέλαβε ότι δεν είχε υποσχεθεί πως έπραττε κάτι τέτοιο και σημείωσε ότι τα κόμματα θα πρέπει να εξυπηρετούν το συμφέρον της κοινότητας και όχι το προσωπικό του καθενός.

Η “Κίπρισλι” δημοσιεύει επίσης δηλώσεις του “βουλευτή” του ΔΚ, Μουσταφά Αραμπατζίογλου ότι σε περίπτωση λύσης, το 60% του πληθυσμού στην κατεχόμενη περιοχή θα εκτοπιστεί. Σε περίπτωση μετατόπισης των ανθρώπων από τα σπίτια τους, θα υπάρξει αντίδραση, παρατήρησε.

Κατά τον ίδιο, οι δύο ηγέτες ζουν αυτή τη στιγμή μια περίοδο όπως τον μήνα του μέλιτος και υποστήριξε ότι η ατμόσφαιρα της ειρήνης δεν αρκεί για να λύσει το Κυπριακό. Υπενθύμισε δε δήλωση που φέρεται να έκανε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πως λέγοντας ναι στο σχέδιο Ανάν θα εξελλήνιζαν την βόρεια Κύπρο για να πει ότι με τέτοια νοοτροπία μια συμφωνία δεν είναι πιθανή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top