ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Kορωνοϊός - Αίγυπτος: Εξακόσιοι γιατροί έχουν πεθάνει από την Covid-19

Kορωνοϊός - Αίγυπτος: Εξακόσιοι γιατροί έχουν πεθάνει από την Covid-19

Με δεδομένο ότι η Αίγυπτος περνά το 4ο κύμα κορωνοϊού, ειδικοί συζητάνε πλέον το ενδεχόμενο να επιτραπεί ο εμβολιασμός και σε νέους κάτω των 18 ετών.

Βαρύ είναι το τίμημα από τον κορωνοϊό για τον ιατρικό κλάδο στην Αίγυπτο, καθώς ήταν η αιτία για να χάσουν μέχρι τώρα τη ζωή τους 600 ιατροί, από την αρχή της πανδημίας, όπως αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος της χώρας. Ο πρώτος Αιγύπτιος ιατρός είχε καταλήξει από επιπλοκές της Covid-19 τον Μάρτιο του 2020.

Μάλιστα, σε δηλώσεις τους στην εφημερίδα «Αλ Αχράμ», ιατροί υποστηρίζουν ότι πιθανόν ο τραγικός αυτός απολογισμός να είναι μεγαλύτερος, καθώς μπορεί να μην έχει γίνει πλήρης καταγραφή των θυμάτων.

Με δεδομένο ότι η Αίγυπτος περνά το 4ο κύμα κορωνοϊού, ειδικοί συζητάνε πλέον το ενδεχόμενο να επιτραπεί ο εμβολιασμός και σε νέους κάτω των 18 ετών, ένα θέμα που πάντως βρίσκεται προς το παρόν υπό μελέτη. Με την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου θα επιχειρηθεί να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η πανδημία.

Χθες, Κυριακή, στην Αίγυπτο καταγράφηκαν 680 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των μολύνσεων σε 301.625 άτομα από την αρχή της πανδημίας τον Φεβρουάριο 2020, ενώ παράλληλα 38 νέοι θάνατοι αύξησαν τον αριθμό των θυμάτων από την Covid-19 συνολικά σε 17.187 άτομα.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top