LIKE ONLINE

Tik Tok: Έφηβη καταρρίπτει χιλιάδες επιστημονικές μελέτες μέσα από ένα βίντεο

Tik Tok:  Έφηβη καταρρίπτει χιλιάδες επιστημονικές μελέτες μέσα από ένα βίντεο

Mια έφηβη χρήστρια του TikTok συνέστησε στους ακολούθους της να χρησιμοποιήσουν έναν ιστότοπο ερευνών για να βγάλουν επιπλέον χρήματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φέρει το χάος σε χιλιάδες μελέτες.

Χιλιάδες επιστημονικές μελέτες αναγκάστηκαν να απορρίψουν δεδομένα εβδομάδων εξαιτίας ενός βίντεο 56 δευτερολέπτων που ανάρτησε μια έφηβη στο TikTok.

Οι τάσεις που γίνονται viral στο TikTok είναι γνωστό ότι μπορεί να στείλουν χρήστες στο νοσοκομείο και να διαδώσουν ψευδείς ειδήσεις. Τώρα, μια έφηβη χρήστρια του TikTok συνέστησε στους ακολούθους της να χρησιμοποιήσουν έναν ιστότοπο ερευνών για να βγάλουν επιπλέον χρήματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φέρει το χάος σε χιλιάδες μελέτες.

Η Σάρα Φρανκ, πρόσφατη απόφοιτος λυκείου και χρήστρια του TikTok, δημοσίευσε ένα βίντεο στις 23 Ιουλίου, όπου ενημέρωσε τους θεατές για το Prolific, έναν ιστότοπο ερευνών για επιστήμονες και εταιρείες που διεξάγουν έρευνες συμπεριφοράς. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να εγγραφούν και να συμπληρώσουν έρευνες, με αντάλλαγμα μια μικρή πληρωμή.

Μέσα σε ένα μήνα, το βίντεο της Φρανκ συγκέντρωσε 4,1 εκατομμύρια προβολές και κατέκλυσε την πλατφόρμα με νέους συμμετέχοντες – οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν νεαρές γυναίκες που ανήκαν στη δημογραφική ομάδα των ακολούθων της.

Το αποτέλεσμα; Διακόπηκαν χιλιάδες μελέτες που διεξάγονταν με τη χρήση του Prolific. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ερευνητές που βρίσκονται πίσω από τις έρευνες, βασίζονται στο ότι τα δεδομένα αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού. Με χιλιάδες έφηβα και νεαρά κορίτσια να λαμβάνουν μέρος σε έρευνες, τα δεδομένα πλέον έχουν διαστρεβλωθεί.

Ένα μέλος του Stanford Behavioral Lab δημοσίευσε μια ανάρτηση στο φόρουμ του Prolific:

«Παρατηρήσαμε ένα τεράστιο άλμα στον αριθμό των συμμετεχόντων στην πλατφόρμα από τις ΗΠΑ, από 40 χιλιάδες σε 80 χιλιάδες. Το οποίο είναι σπουδαίο, ωστόσο, τώρα πολλές από τις μελέτες μας έχουν μια προς το φύλο, όπου ίσως το 85% των συμμετεχόντων είναι γυναίκες. Επιπλέον, η μέση ηλικία κυμαίνεται γύρω στα 21 έτη».

Παλινδρόμηση προς το μέσο
Παρά το γεγονός ότι έγινε viral, ο συνιδρυτής του Prolific, Φέλιμ Μπράντλεϊ δήλωσε στον ιστότοπο «The Verge», ότι ο αριθμός των νέων χρηστών στην πλατφόρμα έχει ήδη αρχίσει να μειώνεται.

«Πριν από το TikTok, περίπου το 50% των απαντήσεων στην πλατφόρμα μας προερχόταν από γυναίκες», δήλωσε ο συνιδρυτής. «Το κύμα ανέβασε το ποσοστό αυτό μέχρι και το 75% για λίγες ημέρες, αλλά από τότε, ο αριθμός αυτός τείνει να μειωθεί και αυτή τη στιγμή είμαστε πίσω στο λιγότερο από 60% των απαντήσεων που προέρχονται από γυναίκες».

Αυτό το συμβάν αποδεικνύει τη δύναμη που μπορεί να έχει ακόμη και ένας έφηβος με ένα μικρό κοινό, σε διαδικτυακές πλατφόρμες όπως το TikTok.

 

@sarahndom

i’m excited for this series!! #sidehustles #sarahssidehustles #prolific #makingmoney #sidehustleideas

♬ original sound - sarah :)

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top