«Έσβησε» 51χρονος από κορωνοϊό – Έχασε την μάχη και κατέληξε στο Νοσοκομείο Λεμεσού

«Έσβησε» 51χρονος από κορωνοϊό – Έχασε την μάχη και κατέληξε στο Νοσοκομείο Λεμεσού

Άλλα 100 κρούσματα καταγράφηκαν στην Κύπρο σήμερα Τετάρτη 06 Οκτωβρίου, ενώ απεβίωσε άλλος ένας ασθενής σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Το ένα άτομο που απεβίωσε με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορά σε:

- Άντρα, ηλικίας 51 ετών, που κατέληξε σήμερα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 557, εκ των οποίων:

- 354 άντρες (64%), και

- 203 γυναίκες (36%).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 76,3 έτη.

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 59 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 21 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους 21 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 13 είναι διασωληνωμένοι, ο ένας νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι εφτά σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Αναλυτικά η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι η ακόλουθη:

Νοσηλευτήριο Θάλαμος Αριθμός Ασθενών
Αμμοχώστου

(16 ασθενείς)

Θάλαμος COVID 12
Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας 4
Λευκωσίας

(13 ασθενείς)

Θάλαμος COVID 13
Λεμεσού

(9 ασθενείς)

Θάλαμος COVID 8
Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας 1
Πάφου

(6 ασθενείς)

Θάλαμος COVID 4
Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας 2
Μακάρειο

(1 ασθενής)

Θάλαμος COVID 1
Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

(14 ασθενείς)

Διασωληνωμένοι 13
Εκτός αναπνευστήρα 1

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, για το Παρίσι, όπου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τελέσει τα εγκαίνια δύο σημαντικών εκθέσεων που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και τους διαχρονικούς δεσμούς της με τη Γαλλία και την Ευρώπη. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσει στο Παρίσι η σύζυγός του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE