ΠτΔ: Προανήγγειλε διορισμό νέου απεσταλμένου της ΕΕ για το Κυπριακό
Ανακοινώσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τον διορισμό νέου απεσταλμένου της ΕΕ για το Κυπριακό προανήγγειλε την Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Οι ακτιβιστές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο της Μόσχας, με τη σημαία του ουράνιου τόξου, για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση να μην δοθεί άδεια για τη διοργάνωση του gay pride.
Στο σημείο βρέθηκαν αντιδιαδηλωτές από την ομάδα «Το θέλημα του Θεού», οι οποίοι επιτέθηκαν στους ακτιβιστές με γροθιές και σπρέι πιπεριού.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, οι αρχές προχώρησαν σε 15 συλλήψεις, χωρίς να είναι γνωστό αν θα ασκηθούν αγωγές.
Να θυμίσουμε πως η Ρωσία έχει ποινικοποιήσει την «προπαγάνδα» υπέρ των ομοφυλοφίλων, ενώ οι αρχές συνήθως αδειοδοτούν κινητοποιήσεις, όπως το gay pride για λόγους ασφάλειας, καθώς παλιότερα υπήρχαν συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας.






Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




