Αγριο ξύλο μεταξύ ακτιβιστών για τα δικαιώματα των γκέι στη Ρωσία

Αγριο ξύλο μεταξύ ακτιβιστών για τα δικαιώματα των γκέι στη Ρωσία

Με μπουνιές, κλωτσιές και σπρέι πιπεριού επιτέθηκαν μέλη «χριστιανικής» οργάνωσης σε μικρή ομάδα ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Οι ακτιβιστές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο της Μόσχας, με τη σημαία του ουράνιου τόξου, για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση να μην δοθεί άδεια για τη διοργάνωση του gay pride.

Στο σημείο βρέθηκαν αντιδιαδηλωτές από την ομάδα «Το θέλημα του Θεού», οι οποίοι επιτέθηκαν στους ακτιβιστές με γροθιές και σπρέι πιπεριού.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, οι αρχές προχώρησαν σε 15 συλλήψεις, χωρίς να είναι γνωστό αν θα ασκηθούν αγωγές.

Να θυμίσουμε πως η Ρωσία έχει ποινικοποιήσει την «προπαγάνδα» υπέρ των ομοφυλοφίλων, ενώ οι αρχές συνήθως αδειοδοτούν κινητοποιήσεις, όπως το gay pride για λόγους ασφάλειας, καθώς παλιότερα υπήρχαν συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.