ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Απαγορεύεται» ν’ αρρωστήσουν τα Σαββατοκύριακα στην Αθηένου

«Απαγορεύεται» ν’ αρρωστήσουν τα Σαββατοκύριακα στην Αθηένου

Υπολειτουργεί εδώ κι ένα χρόνο το Κέντρο Υγείας Αθηένου, αφού στελεχώνεται μόνο από μία γυναίκα παθολόγο.

Την ίδια ώρα στον ακριτικό δήμο της επαρχίας Λάρνακας κινδυνεύουν ζωές κι εξαιτίας της έλλειψης μόνιμου σταθμού ασθενοφόρων. «Έχει χαθεί ζωή στην Αθηένου επειδή καθυστέρησε ο ασθενής να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ κινδυνεύουν συνεχώς ζωές λόγω της καθυστέρησης που παρατηρείται μέχρι να φθάσει στον δήμο μας ασθενοφόρο από το Νοσοκομείο Λάρνακας ή από το Νοσοκομείο Λευκωσίας», κατήγγειλε στην εφημερίδα μας ο δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς.

Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφθηκε την Τετάρτη (6/10) τον ακριτικό δήμο κι ενημερώθηκε για τα σοβαρά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους σε σχέση με θέματα υγείας. Ο Δήμαρχος Αθηένου ζήτησε όπως το Κέντρο Υγείας τεθεί άμεσα σε σωστή λειτουργία, στεγάζοντας διάφορες ειδικότητες γιατρών, προκειμένου να καταστεί ένα Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο, από το οποίο να εξυπηρετούνται και κάτοικοι των γύρω περιοχών. «Αυτή την στιγμή», είπε ο κ.Καρεκλάς, «το Κέντρο Υγείας στελεχώνεται μονάχα από μία παθολόγο, ενώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες το Κέντρο παραμένει κλειστό και ο κόσμος ψάχνει γιατρούς».

Ο Δήμος Αθηένου ζητεί όπως το Κέντρο Υγείας στελεχωθεί με παθολόγο, καρδιολόγο, ορθοπεδικό, ψυχολόγο, οδοντίατρο, ωτορινολαρυγγολόγο και δερματολόγο. Ζήτημα… ζωής και θανάτου είναι για τον Δήμο Αθηένου και η δημιουργία μόνιμου σταθμού ασθενοφόρου. Όπως είπε ο δήμαρχος, σήμερα για να μεταβεί κάποιο επείγον περιστατικό από την Αθηένου στο νοσοκομείο, θα πρέπει να αναμένει την άφιξη ασθενοφόρου είτε από τη Λάρνακα, είτε από τη Λευκωσία, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Ο κ.Καρεκλάς κατήγγειλε ότι κινδυνεύουν ζωές εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης, τονίζοντας την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει όπως η ακριτική Αθηένου στελεχωθεί επιτέλους από μόνιμο σταθμό ασθενοφόρου, το οποίο να μπορεί να εξυπηρετεί και τις γειτονικές κοινότητες. Ο Υπουργός Υγείας και οι εκπρόσωποι του ΟΚΥπΥ υποσχέθηκαν να προωθήσουν άμεσα τις διαδικασίες για λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αθηένου ως Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρικό Κέντρο. Δόθηκε, επίσης, η υπόσχεση ότι θα καταβληθεί προσπάθεια, ώστε να υπάρχει εφημερεύων γιατρός στο Κέντρο τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Όσον αφορά, όμως, το αίτημα για δημιουργία μόνιμου σταθμού ασθενοφόρου, ο κ.Χατζηπαντέλας τόνισε ότι στο παρόν στάδιο αυτό είναι αδύνατον να γίνει λόγω έλλειψης νοσηλευτών, λέγοντας ότι το θέμα θα εξεταστεί εκ νέου όταν επιλυθεί το πρόβλημα με τους νοσηλευτές. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι θα επανέλθει σύντομα για το θέμα των ασθενοφόρων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top