ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Κρατούσαν αλυσοδεμένο τον 55χρονο γιο τους στην αυλή του σπιτιού

Βόλος: Κρατούσαν αλυσοδεμένο τον 55χρονο γιο τους στην αυλή του σπιτιού

Απίστευτες στιγμές κακοποίησης βίωνε ένας 55χρονος με ψυχολογικά προβλήματα από τους γονείς του στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας, στο Βόλο, καθώς τον είχαν αλυσοδεμένο στην αυλή του σπιτιού τους.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου κάθισαν στο εδώλιο οι ηλικιωμένοι Ρομά γονείς του, κατηγορούμενοι για παράνομη κατακράτηση επί μακρό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το magnesianews.gr, ο άνδρας ζούσε σε μια παράγκα ενώ δεν είχε πρόσβαση ούτε σε εσωτερική τουαλέτα.
Οι δικαστές με έκπληξη άκουγαν τις συνθήκες που ζει ο 55χρονος άνδρας και καταδίκασε τους γονείς του θύματος 75 και 79 χρονών σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 300 ημερησίων μονάδων, που αν δεν πληρώσουν θα εκτίσουν επιπλέον ποινή 10 μηνών.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου κάλεσε τους κατηγορούμενους να βρουν λύση, καθώς2021-10-09 09:42:18 το παιδί τους δεν είναι ζώο για να διαβιεί δεμένο με μια αλυσίδα και τους κάλεσε να απευθυνθούν στον εισαγγελέα.

Οι ίδιοι υποστήριξαν πως ο γιος τους ήταν επιθετικός και είπαν ότι φοβόντουσαν μην κάνει κακό σε άλλους ανθρώπους.

Παραγγελία για ακούσια νοσηλεία
Μετά την καταδικαστική απόφαση του Αυτόφωρου οι γονείς του άνδρα κατέθεσαν αίτημα στην Εισαγγελία για ακούσια νοσηλεία, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία της δικαστικής συμπαράστασης, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει έρευνα από τις κοινωνικές υπηρεσίες για τις συνθήκες διαβίωσης του μεσήλικα.

Οι καταθέσεις
Στην κατάθεσή τους γαμπρός και ανιψιός της οικογένειας τόνισαν ότι τον φροντίζουν οι κατηγορούμενοι, όμως, μετά από ένα τροχαίο ατύχημα που είχε ο γιος τους πριν ενάμιση χρόνο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι και στο χέρι, η κατάστασή του χειροτέρεψε.

Τον είχε εγκαταλείψει η σύζυγός του αφήνοντάς τον με 4 παιδιά, ενώ περιέγραψαν τη συμπεριφορά του άνδρα, λέγοντας πως παίρνει φάρμακα, καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, επιδεικνύοντας επιπλέον συχνά επιθετική συμπεριφορά.

Η μητέρα του μεσήλικα, ισχυρίστηκε ότι στο παρελθόν τον πήγαν σε κλινική για περίθαλψη, ενώ και τα παιδιά του τα ανέθρεψαν και τα πάντρεψαν οι ίδιοι, αφού ο γιος τους δεν ήταν σε θέση να το κάνει. Αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες, λέγοντας πως ο γιος τους λαμβάνει ένα επίδομα 300 ευρώ τον μήνα, ενώ και η κατάστασή του είναι τέτοια που τις φυσικές του ανάγκες τις κάνει πάνω του.

Ζήτησε συγνώμη από το δικαστήριο και είπε ακόμα πως διαμένει σε μια παράγκα στην αυλή του σπιτιού, η οποία διαθέτει εξωτερική τουαλέτα, όντας δεμένος με αλυσίδα μήκους 15 μέτρων, αλλά όταν κάνει κρύο τον φιλοξενούν στο σπίτι τους και κατέληξε ότι ο γιος τους χρειάζεται βοήθεια.

Ο κατηγορούμενος πατέρας του 55χρονου, κατέθεσε ότι του κάνει μπάνιο και του αλλάζει τα ρούχα, παραδεχόμενος πως ο γιος του βρίσκεται δεμένος στην αυλή του σπιτιού τους με αλυσίδα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top