ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Νεοφύτου: «Ουσιαστική αύξηση επενδύσεων για οικοδόμηση πράσινου και βιώσιμου κόσμου»

Α. Νεοφύτου: «Ουσιαστική αύξηση επενδύσεων για οικοδόμηση πράσινου και βιώσιμου κόσμου»

Η οικοδόμηση ενός πράσινου και βιώσιμου κόσμου απαλλαγμένου από κάθε μορφής ορυκτών καυσίμων προϋποθέτει, μεταξύ άλλων, την ουσιαστική αύξηση των επενδύσεων στις επόμενες δύο δεκαετίες, o Προεδρος ΔΗΣΥ, Βουλευτής, Αβέρωφ Νεοφύτου σε παρέμβασή σε Κοινοβουλευτική Συνάντηση, που συνδιοργάνωσαν η Διακοινοβουλευτική Ένωση και το Ιταλικό Κοινοβούλιο ενόψει της 26ης Διάσκεψης των Συμβαλλομένων Μερών για τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26), στη Ρώμη, το Σάββατο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής ο κ. Νεοφύτου πήρε μέρος σε συζήτηση με θέμα «Χρηματοδότηση παγκόσμιων πολιτικών για το κλίμα».

Ο κ. Νεοφύτου, αναφέρεται, επισήμανε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος περιορισμού της υπερθέρμανσης του πλανήτη μεταξύ 1,5 και 2 βαθμών Κελσίου μέσα στην επόμενη δεκαετία, απαιτείται η υιοθέτηση και εφαρμογή κατάλληλων πολιτικών, η αξιοποίηση της προόδου της τεχνολογίας, αλλά και στήριξη από πλευράς των πολιτών.

«Σημειώνοντας την άμεση ανταπόκριση της επιστήμης και της τεχνολογίας και τη δημιουργία αποτελεσματικών εμβολίων κατά της πανδημίας Covid-19, ο κ. Νεοφύτου υπογράμμισε ότι ανάλογη πρέπει να είναι και η ανάπτυξη τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Εξίσου σημαντικός, πρόσθεσε, είναι ο ρόλος που καλούνται να διαδραματίσουν και οι κυβερνήσεις προς αυτή την κατεύθυνση», προστίθεται.

Η ανακοίνωση της Βουλής συνεχίζει αναφέροντας ότι «η οικοδόμηση ενός πράσινου και βιώσιμου κόσμου απαλλαγμένου από κάθε μορφής ορυκτών καυσίμων, τόνισε ο κ. Νεοφύτου, προϋποθέτει, μεταξύ άλλων, την ουσιαστική αύξηση των επενδύσεων στις επόμενες δύο δεκαετίες».

Η στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα νέα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, η ενεργειακή απόδοση και ο περιορισμός της χρήσης άνθρακα, υπογράμμισε ο Κύπριος Βουλευτής, προσφέρουν τεράστιες επενδυτικές ευκαιρίες, αλλά και μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, σημειώνεται.

Οι κυβερνήσεις μπορούν να παράσχουν την υποδομή για την ανάπτυξη τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών άνθρακα, ως απάντηση στην αύξηση της τιμολόγησής του. Στο ίδιο πλαίσιο, πολιτικές του χρηματοπιστωτικού τομέα, όπως η πράσινη ταξινόμηση, μπορούν να οδηγήσουν τις ιδιωτικές επενδύσεις προς βιώσιμα έργα, κατέληξε ο κ. Νεοφύτου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top