ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Φωτιά» στις τιμές των βασικών αγαθών: Παίρνουν σειρά γάλα και ψωμί - Για πλαφόν μιλούν οι αρμόδιοι

«Φωτιά» στις τιμές των βασικών αγαθών: Παίρνουν σειρά γάλα και ψωμί - Για πλαφόν μιλούν οι αρμόδιοι

Ανησυχία προκαλεί στον Κυπριακό πληθυσμό η συνεχιζόμενη αύξηση τιμων σε βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Ο  Αναπληρωτής Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτών, μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή "ALPHA ενημέρωση", σχολιάζοντας το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται με τις αυξήσεις των τιμών σε βασικά και μη καταναλωτικά αγαθά.

"Σε βασικά είδη έχουμε και θα έχουμε αυξήσεις και δυστυχώς και δεν έχουμε εργαλεία να το ρυθμίσουμε αυτό", είπε συγκεκριμένα.

"Ζούμε σε μια ελεύθερη οικονομία που υπάρχει η προσφορά και η ζήτηση και όλο το πρόβλημα από εκεί ξεκινά. Όταν τα σιτηρά είναι έλλειψη, αυξάνονται οι τιμές. Όταν περιορίζεται η διάθεση πετρελαίου, αυξάνεται η τιμή", πρόσθεσε.

"Στο τέλος θα την πληρώσουν οι καταναλωτές και στο τέλος θα πρέπει να λειτουργήσει ο νόμος της αγορά για την προμήθεια και τη ζήτηση. Εγώ πίστευα ότι αυτές οι αυξήσεις θα μπορούσαν να επιβληθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς."

Παράλληλα ο κύριος Ιωάννου επισήμανε ότι το μόνο εργαλείο που διαθέτει η κυβέρνηση για να συγκρατήσει τις τιμές σε βασικά καταναλωτικά αγαθά είναι το πλαφόν, για το οποίο υπάρχει ορατό το ενδεχόμενο να επιβληθεί αφού το Υπουργείο Γεωργίας έχει εξαγγείλει την παροχή στήριξης.

"Υπάρχουν όντος και διαδικασίες για πλαφόν τα οποία μπορούν να μπουν πέραν από τα πετραιλαιοειδή, στο ψωμί, στο γάλα", είπε ο κύριος Ιωάννου.

Καταληκτικά, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτών,  συνέστησε στους καταναλώτές υπομονή για αγορές ειδών που δεν είναι πρώτης ανάγκης, τουλάχιστον μέχρι τη νέα χρονιά που τα πράγματα εκτιμάται ότι θα είναι βελτιωμένα.

"Να προσέξουμε τις αγορές μας.  Ας κάνουμε λίγη υπομονή. Αν θέλουμε κάποια προιόντα που δεν είναι άμεσης ανάγκης ας περιμένουμε λίγους μήνες, μην βιαστείται"

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top