ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με επείγουσες διαδικασίες η αδειοδότηση Συμβούλων Αφερεγγυότητας - Δείτε ποια ειναι τα κριτήρια

Με επείγουσες διαδικασίες η αδειοδότηση Συμβούλων Αφερεγγυότητας - Δείτε ποια ειναι τα κριτήρια

Με επείγουσες διαδικασίες θα προχωρήσει η Υπηρεσία Αφερεγγυότητας στην αδειοδότηση των Συμβούλων Αφερεγγυότητας λόγω την ανάγκης έναρξης λειτουργίας του συστήματος.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2015 και θα μπορούν να υποβάλλονται είτε στην Υπηρεσία Αφερεγγυότητας, είτε στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, είτε στον Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας του Υπουργείου Ενέργειας Γιώργος Καροτσάκης, έχουν εφαρμοστεί μεταβατικές διατάξεις στον συγκεκριμένο νόμο λόγω της επείγουσας ανάγκης να υπάρξει άμεση αδειοδότηση. Οι Σύμβουλοι Αφερεγγυότητας θα διορίζονται άμεσα, εφόσον πληρούν τα σχετικά κριτήρια του νόμου και στη συνέχεια θα πρέπει να παρακαθίσουν εντός πέντε μηνών σε εξετάσεις καθώς και να παρακολουθήσουν σεμινάρια συνολικής διάρκειας 40 ωρών. Σε διαφορετική περίπτωση η άδειά τους θα ανακαλείται. Σύμφωνα με τις κανονικές διατάξεις του νόμου, ο Ενδιαφερόμενος Σύμβουλος Αφερεγγυότητας θα πρέπει  να πετύχει πρώτα σε γραπτές εξετάσεις και στη συνέχεια να υποβάλει αίτηση.

Όλοι οι Σύμβουλοι Αφερεγγυότητας θα υποχρεούνται να υπογράψουν κώδικες δεοντολογίας που έχει ετοιμάσει η υπηρεσία αφερεγγυότητας και θα πρέπει να έχουν επαγγελματική ασφάλεια ζημιών για €200.00

Το έντυπο αίτησης αφού συμπληρωθεί και υπογραφεί από τον αιτητή, υποβάλλεται προς την κάθε Αρμόδια Αρχή στην οποία επιθυμεί να αδειοδοτηθεί με συστημένη επιστολή ή να το επιδώσει προσωπικά, επισυνάπτοντας όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά, έγγραφα και λοιπά στοιχεία, τα οποία καθορίζονται στο έντυπο της αίτησης.

Η Υπηρεσία Αφερεγγυότητας ανακοίνωσε ότι η σχετική αίτηση αδειοδότησης και τα εν λόγω Διατάγματα και Νόμοι έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη ( www.mcit.gov.cy/drcor ).

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν με τις πιο κάτω Αρμόδιες Αρχές όπου επιθυμούν να αδειοδοτηθείτε:

Υπηρεσία Αφερεγγυότητας: κα. Ελένη Χατζηγεωργίου, Υπεύθυνη Συντονισμού Αδειοδότησης Συμβούλων Αφερεγγυότητας.

Τηλ.: 22458634, 22458445, 22458347 –  [email protected]

Παγκύπριος Δικηγορικό Σύλλογο: κα. Κούλια Βάκη, Εκτελεστική Διευθύντρια.

Τηλ.: 22873300 – [email protected]

Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ): κ. Κυριάκο Ιορδάνους, Γενικό Διευθυντή ΣΕΛΚ. Τηλ.: 22870030 – [email protected]  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top