ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξης Τσίπρας :«Η Ελλάδα δεν περιμένει σχέδια, καταθέτει σχέδια»

Αλέξης Τσίπρας :«Η Ελλάδα δεν περιμένει σχέδια, καταθέτει σχέδια»

Ανατρέποντας τις πληροφορίες αρκετών ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης, κυρίως γερμανικών, γαλλικών και βρετανικών, που θέλουν την ελληνική κυβέρνηση να έχει λάβει από τους θεσμικούς της εταίρους και δανειστές προσχέδιο κειμένου για την επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν περιμένει σχέδιο, καταθέτει σχέδιο».

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Παιδείας με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης σήμερα των πανελλαδικών εξετάσεων στα σχολεία, ο κ. Τσίπρας είπε ότι χθες Δευτέρα, ημέρα που πραγματοποιείτο στο Βερολόνο η άτυπη συνάντηση Μέρκελ, Ολάντ, Γούνκερ, Λαγκάρντ και Ντράγκι, η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε αρμοδίως «τις δικές της ρεαλιστικές προτάσεις».

Και είναι πλέον σαφές μετά από αυτό, συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός, ότι η απόφαση αν επιθυμούν την επιστροφή στο ρεαλισμό και έξοδο από την κρίση, ή διαίρεση, ανήκει στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης».

 

Πολιτικοί παρατηρητές στην Αθήνα επισημαίνουν ότι προφανώς ο κ. Τσίπρας έλαβε γνώση κάποια στιγμή χθες βράδυ για το περιεχόμενο του κειμένου-εργασίας που συντάχθηκε από τους «5» στο Βερολίνο, και έχει ανταποκριθεί σε αυτό με εναλλακτικές ή και συμπληρωματικές προτάσεις, «με έναν τρόπο που να δείχνει στο εσωκομματικό του ακροατήριο ότι τηρεί ακόμα σκληρή στάση απέναντι στους εταίρους».

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε σήμερα στις δηλώσεις του στο Υπουργείο παιδείας αυτό που έγραψε την περασμένη Κυριακή στο άρθρο του στην γαλλική εφημερίδα Le Monde, θέτοντας ως διακύβευμα στην Ευρώπη, η την συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση και την έξοδο από την κρίση, ή την διαίρεσή της.

Παραδέχτηκε ότι η επόμενη μέρα μιας συμφωνίας «δεν θα είναι εύκολη», αλλά:

«Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Εμείς διαπραγματευόμαστε σκληρά, δεν υποκύπτουμε απλώς στις απαιτήσεις των δανειστών, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πρέπει να είναι υπερήφανοι για την προσπάθεια που επιδεικνύει η νέα κυβέρνηση. Για πρώτη φορά η Ελλάδα διεκδικεί τα δικιά της».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top