ΠΑΡΑ-THEMA

Τα ευτράπελα που ζήσαμε στην Κύπρο με την πανδημία – Τα κουπέπια που κολλάνε και ο κόκορας που ήθελε rapid test

Τα ευτράπελα που ζήσαμε στην Κύπρο με την πανδημία – Τα κουπέπια που κολλάνε και ο κόκορας που ήθελε rapid test

Αναμφισβήτητα η πανδημία άλλαξε ριζικά τις ζωές μας με την εμφάνιση της με πρώτη αλλαγή να είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε τη ζωή, να προνοούμε για αυτή, αλλά και να εκτιμάμε όσα έχουμε.

Αρκετοί ήταν αυτοί που σχολίασαν ότι η πανδημία έβγαλε στην επιφάνεια χαρακτηριστικά ανθρώπων που δεν γνωρίζαμε, με τα περισσότερα από αυτά δυστυχώς να αγγίζουν το…παράλογο. Παράλογα είναι και μερικά από τα αξέχαστα ευτράπελα που σας παρουσιάζουμε παρακάτω τα οποία πραγματικά μας γεννούν το ερώτημα: «Καλά, τι σκεφτόταν;».

Ο κόκορας…

Την αρχή στη λίστα μας θα κάνει ο περιβόητος κόκορας στην Λεμεσό, ο οποίος μετά τον θάνατο του έγινε γνωστός ανά το Παγκύπριο λόγω του ιδιοκτήτη του. Συγκεκριμένα ένας κύριος από την Λεμεσό κατάφερε να αφήσει άναυδους τους Αστυνομικούς με μία κλήση που δεν πίστευαν ότι είναι αλήθεια. Ο κύριος ζήτησε να μεταβούν στο σπίτι του και να υποβάλουν τον πεθαμένο κόκορα του σε εξέταση κορωνοϊού για να διαβεβαιωθεί ότι δεν θα κολλήσει η οικογένεια του.

Ο πανικός…

Και όταν λέμε πανικός, το εννοούμε! Οι Κύπριοι πολίτες στο άκουσμα των πρώτων δύο κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο, άφησαν ότι έκαναν και έτρεξαν στις υπεραγορές. Τα ράφια άδειασαν και τα καρότσια γέμισαν με τα είδη πρώτης ανάγκης, όπως είναι το…χαρτί υγείας. Μάλιστα αρκετές υπεραγορές τις πρώτες μέρες είχαν πρόβλημα με τα αποθέματα τους.

Το τρολάρισμα…

Όπως σε όλες τις χώρες έτσι και στην Κύπρο υπάρχουν οι αντιεμβολιαστές, οι οποίοι επαναστατούν και διαδηλώνουν κατά της κυβέρνησης, των μέτρων και φυσικά των εμβολίων. Αυτό όμως δεν αποτελεί ευτράπελο. Ευτράπελο αποτελεί ο νεαρός «τόλμησε» να τρολάρει τους διαδηλωτές χωρίς μάλιστα να τον πάρουν χαμπάρι. Αυτό συνέβη σε διαδήλωση στην Λευκωσία όταν ένας νεαρός μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερε να πάρει τον λόγο και άρχισε να λέει: «Εγώ θα πω κάτι που είπε ο ασκητής Ματθαίος Μπέλαμος», αναφερόμενος στον επικεφαλή του συγκροτήματος Muse, Matthew Bellamy και συνέχισε λέγοντας «Όλοι αυτοί αν αρρωστήσουν που θα πάνε, στην εκκλησία ή στο νοσοκομείο;» με τους διαδηλωτές να επιλέγουν την εκκλησία. «Ο άνθρωπος όταν πήγε στο διάστημα και στο φεγγάρι βρήκε εκεί βήματα του Χριστού πριν να πάει ο άνθρωπος» είπε στο τέλος του τρολαρίσματος του με το κοινό να τον χειροκροτεί!!!

Οι διεκδικητές του 8998…

Το περιβόητο 8998 που σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστο, καθώς ήταν το εισιτήριο διαφυγής μας από την καραντίνα έστω και αν το χρησιμοποιούσαμε για να πετάξουμε τα σκουπίδια. Κάποιοι όμως δεν τα έβρισκαν αρκετά και ήθελαν και άλλα. ‘Έτσι το διεκδίκησαν δίνοντας τη δική τους ανάλυση στην Αστυνομία. Για ακόμη μία φορά οι Αστυνομικοί τα άκουσαν στο τηλέφωνο με πολίτες να αναφέρουν ότι αφού δεν ξόδεψαν και τα τρία μηνύματα τους την μία ημέρα θα πρέπει να μεταφερθούν για την επόμενη. Χμμ…τι λέτε; Τα κατάφεραν;

Το ταξίδι του πιλότου…

Ένα ταξίδι με προορισμό αλλά χωρίς επιβάτες είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου με πρωταγωνιστή την Πάφο. Τον Μάρτιο του 2020 γράφτηκε και αυτό στην ιστορία καθώς πτήση από την Θεσσαλονίκη πέταξε χωρίς επιβάτες στην Πάφο. Η αιτία; Τα μέτρα που ήθελαν τους επιβάτες να παρουσιάζουν πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος κορωνοϊού πριν την επιβίβαση τους. Το γεγονός ότι κανένας επιβάτης δεν το τήρησε είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία να αποφασίσει να πραγματοποιηθεί η πτήση με άδειο αεροπλάνο.

Ο μαθητής…

Ένας μαθητής πέτυχε να γίνει θέμα συζήτησης με την απόφαση του να παρακολουθήσει το μάθημα του από το παράθυρο. Ο νεαρός Ορέστης αρνήθηκε να υποβληθεί στον υποχρεωτικό έλεγχο τεστ για τον κορωνοϊό, έτσι δεν του επιτράπηκε η είσοδος στην τάξη. Αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο ανάμεσα στον ίδιο και την μάθηση αφού πήρε την απόφαση να παρακολουθήσει από το…παράθυρο. «Χωρίς να προκαλέσω κανένα στάθηκα στο παράθυρο για να παρακολουθήσω το μάθημα, στην αρχή γέλασαν μετά όμως αντιλήφθηκαν και οι συμμαθητές μου την σοβαρότητα της κατάστασης. Αυτό καλώ και τον κόσμο να κάνει. Να καταλάβει την σοβαρότητα της κατάστασης. Δεν είναι για να γελάμε αλλά για να κλαίμε» είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ο μαθητής.

Ο Μητροπολίτης…

Μέσα σε όλα αυτά δεν θα μπορούσε να λείπει ο Μητροπολίτης Μόρφου, ο οποίος καλούσε πιστούς να πάνε στις Λειτουργίες παρά την απαγόρευση από την κυβέρνηση. Η πρώτη φορά που είχε προκληθεί σάλος ήταν με την απίστευτη κοσμοσυρροή από πιστούς στον Ιερό Ναό Φιλουμένου στο χωριό Ορούντα της επαρχίας Λευκωσίας, την ώρα που η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει αυστηρότερα μέτρα για αναχαίτηση της πανδημίας. Μάλιστα, η λειτουργία μεταδιδόταν ζωντανά από την κρατική τηλεόραση με τους Κύπριους πολίτες να μένουν άναυδοι με τα όσα έβλεπαν στις οθόνες τους.

Η ιχνηλάτιση στο κουπέπι…

Αναμφισβήτητα τα πιο «κουφά» της πανδημίας τα άκουσε η ομάδα ιχνηλάτισης. Εμείς ξεχωρίσαμε την typical Κύπρια μάνα που ήθελε να στείλει κουπέπια στον γιο της. Η γυναίκα κάλεσε την ομάδα ιχνηλάτισης για να τη διαβεβαιώσουν ότι δεν μετέδωσε τον ιό στα κουπέπια που έφτιαξε και μπορεί να τα στείλει με ασφάλεια στον γιο της για κατανάλωση. Και όμως…έγινε κα αυτό!

Φυσικά αυτά είναι μερικά από τα ευτράπελα που ζήσαμε στην Κύπρο από την πρώτη ημέρα της εμφάνισης του κορωνοϊού στο νησί μας και όσο «κουφά» και αν ακούγονται είναι πραγματικά και απολύτως κυπριακά!

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top