ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την επόμενη Τρίτη τοποθετούνται τα κόμματα για έκθεση Γιωρκάτζη

Την επόμενη Τρίτη τοποθετούνται τα κόμματα για έκθεση Γιωρκάτζη

Tην επόμενη Τρίτη, 9 Ιουνίου, θα τοποθετηθούν τα κόμματα όσον αφορά την έκθεση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής για τη Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη,το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρία την Παρασκευή.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή σήμερα ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι το θέμα θα συζητηθεί σε συνεδρία την ερχόμενη Παρασκευή.

Στόχος είπε, είναι να υπάρξει ολοκλήρωση της συζήτησης σε σχέση με την έκθεση για την Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας και τους πιθανούς κινδύνους την Παρασκευή και την Τρίτη να γίνουν οι τελικές τοποθετήσεις των κομμάτων.

Είπε επίσης ότι στις 9 Ιουνίου μαζί με την έκθεση της Διοικήτριας θα συζητηθεί και το θέμα του ασυμβίβαστου όπου εκεί επίσης θα τοποθετηθούν τα κόμματα σε σχέση με την εργασία που έκαναν οι δύο καθηγητές του πανεπιστημίου Κύπρου για να δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές στις υπηρεσίες της Βουλής για προετοιμασία πρότασης νόμου.

Σε ερώτηση κατά πόσο το θέμα της Διοικητού θα συζητηθεί σε επίπεδο Ολομέλειας ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι είναι ένα από τα ζητήματα που θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Είναι θέμα που μας προβληματίζει και θέλουμε να προχωρήσουμε στον χειρισμό του θέματος αυτού κατά τρόπο θεσμικά σωστό, είπε, προσθέτοντας ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να παρέμβουμε στην οποιαδήποτε άλλη θεσμικά ανεξάρτητη διαδικασία.

Στα δύο θέματα αναφέρθηκε και ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού στις δικές του δηλώσεις λέγοντας ότι αναμένει πως για το θέμα της έκθεσης της κ. Γιωρκάτζη θα κατατεθούν οι απόψεις των κοινοβουλευτικών ομάδων και μετά θα γίνει συζήτηση για το κατά πόσο και πότε θα οδηγηθεί αυτή η έκθεση στην Ολομέλεια για συζήτηση όπως έχει προ-αποφασιστεί.

«Στους στόχους της Επιτροπής Θεσμών είναι η ολοκλήρωση και της τροποποιητικής νομοθεσίας που αφορά το ασυμβίβαστο, μια πολύ μεγάλη αποστολή που εύχομαι και αυτή να ολοκληρωθεί με επιτυχία πριν τις διακοπές του καλοκαιριού», είπε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top