ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Aγγίζει και τον Ερντογάν ο ροζ «πόλεμος» που μαίνεται στα κατεχόμενα

Aγγίζει και τον Ερντογάν ο ροζ «πόλεμος» που μαίνεται στα κατεχόμενα

Προεκτάσεις που φθάνουν μέχρι την τουρκική κυβέρνηση πιστεύεται ότι έχει ο ακήρυκτος πόλεμος που ξέσπασε στα κατεχόμενα, τα οποία τις τελευταίες ώρες ταλανίζονται από το ροζ σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον «πρωθυπουργό» Έρσαν Σανέρ.

Στο διάρκειας ενάμισι λεπτού βίντεο που κυκλοφόρησε, ο Σανέρ εμφανίζεται να έχει βιντεοκλήση με γυναίκα, η οποία αφαιρεί τα ρούχα της. Πληροφορίες από τα κατεχόμενα υποστηρίζουν ότι υπάρχει και δεύτερο βίντεο, στο οποίο ο Σανέρ εμφανίζεται σε ερωτικές περιπτύξεις με άλλα άτομα. Σε κάθε περίπτωση εκείνο που έχει σημασία είναι ότι η πολιτική διαδρομή του 55χρονου πολιτικού, με πλάτες στα ψηλά δώματα της Τουρκίας, φαίνεται ότι τελειώνει άδοξα. Μόλις την περασμένη βδομάδα παραιτήθηκε από την «πρωθυπουργία» του ψευδοκράτους λόγω απώλειας της πλειοψηφίας των 26 «βουλευτών» και πολύ δύσκολα θα μπορέσει να παραμείνει στην ενεργό πολιτική δράση, μέσα από το δεξιὀ Κόμμα Εθνικής Ενότητας, που είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στα κατεχόμενα.

Ανθρωπος της Άγκυρας

Ο Σανέρ διαδέχθηκε προσωρινά τον Ερσίν Τατάρ στην προεδρία του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, πριν από ένα χρόνο, όταν ο τελευταίος έγινε «πρόεδρος» του ψευδοκράτους. Ετσι, ως αρχηγός του Κόμματος ο Σανέρ έγινε «πρωθυπουργός» της τρικομματικής «κυβέρνησης», η οποία συγκροτήθηκε με τις ευλογίες της Άγκυρας και πιο συγκεκριμένα του Τούρκου αντιπροέδρου, Φουάτ Οκτάι. Η «κυβέρνηση» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, του Δημοκρατικού Κόμματος και του Κόμματος Αναγέννησης, κατέρρευσε πριν από μια βδομάδα όταν απέσυραν την υποστήριξή τους δύο «βουλευτές» του Κόμματος του Λαού. Η απότομη ανέλιξη του Σανέρ αποδίδεται στις σχέσεις που διατηρεί με την κυβέρνηση Ερντογάν, τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο προσωπικά αλλά ιδιαίτερα τον αντιπρόεδρο, Φουάτ Οκτάι.


Πόλεμος μαφιόζων

Πληροφορίες από τα κατεχόμενα, που έφθασαν σε γνώση του themaonline, επιβεβαιώνουν ότι πίσω από το «φάγωμα» του Σανέρ βρίσκονται άνθρωποι του υποκόσμου, οι οποίοι εκβιάζουν πολιτικούς για να έχουν πολιτική και νομική εύνοια. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση πληροφορίες από τα κατεχόμενα κατονομάζουν ως εγκέφαλος της διαρροής του βίντεο τον Χαλίλ Φάλγιανι, ο οποίος φυλακίστηκε πρόσφατα για την κακοποίηση ενός πρώην υπαλλήλου του και ασκεί πιέσεις για να αφεθεί ελεύθερος. Ο Φάλγιανι είναι επιχειρηματίας, που εμφανίζεται με φιλανθρωπικό πρόσωπο ώστε κατά πολλούς να καλύψει τις σχέσεις με τον υπόκοσμο. Αντίπαλός του θεωρείται ο Τούρκος μαφιόζος, Σεντάτ Πέκερ, ο οποίος το 2020 εγκατέλειψε την Τουρκία. Ο Πέκερ κατηγορεί ανοικτά τον Φάλγιανι ότι συμμετείχε σε εμπόριο ναρκωτικών με τον γιό του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ. Ο Πέκερ ανεβάζει στο youtube διάφορα video κατηγορώντας Τούρκους πολιτικούς του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν για συνέργεια σε δολοφονίες, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, και άλλα.

Από τον Μπαϊκάλ στον Σανέρ

Ένα ερωτικού περιεχομένου βίντεο που αποκαλύφθηκε το 2010 οδήγησε στην άμεση παραίτηση τον τότε αρχηγό της τουρκικής αντιπολίτευσης Ντενίζ Μπαϊκάλ, ο οποίος ήταν ο πολιτικός αντίπαλος του Ταγίπ Ερντογάν. Η δημοσιοποίηση του βίντεο, που έδειχνε τον Μπαϊκάλ σε ιδιωτικές στιγμές με την ερωμένη του, προκάλεσε πολιτικό και κοινωνικό σκάνδαλο, που τον οδήγησε σε παραίτηση. Μερικά χρόνια αργότερα προέκυψε ηχητικό ντοκουμέντο που ενέπλεκε τον Ταγίπ Ερντογάν ως τον ηθικό αυτουργό της παρακολούθησης της ιδιωτικής ζωής του Μπαϊκάλ, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top