ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πράσινη Πόλη για 4η χρονιά αναδείχθηκε ο Δήμος Αθηένου

Πράσινη Πόλη για 4η χρονιά αναδείχθηκε ο Δήμος Αθηένου

Ως Πράσινη Πόλη της Κύπρου για 4η χρονιά βραβεύθηκε ο Δήμος Αθηένου, σε επίσημη τελετή απονομής των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων 2020, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών. 

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι "η Αθηένου συμμετείχε στην υποβολή προτάσεων για τα Παγκύπρια Βραβεία Πράσινες Πόλεις & Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου 2020".

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης Υποψήφιων Έργων από την Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης, που έγινε στην παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, Κλέλιας Βασιλείου, και εκπροσώπων όλων των συνεργαζόμενων φορέων, ο Δήμος Αθηένου βραβεύθηκε με το βραβείο Πράσινη Πόλη της Κύπρου για το έργο «Φύτευση 1500 δέντρων» στην κατηγορία «Πράσινες Περιοχές- Αστική Βιοποικιλότητα» και το έργο «Ηλεκτρονική εφαρμογή GI –Polis για ενημέρωση των δημοτών» στην κατηγορία «Πολιτισμός και Περιβάλλον», σημειώνεται.

Προστίθεται ότι «με τη βράβευση αυτή ο Δήμος Αθηένου συνεχίζει να βρίσκεται στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων & Κοινοτήτων της Κύπρου του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) για 4η συνεχή χρονιά».
 
Στην εκδήλωση τα βραβεία της Πράσινης Σημαίας και των δύο διπλωμάτων απένειμε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, και παρέλαβε ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς.
 
Σημειώνεται ότι «τα έργα τα οποία εγκρίθηκαν είναι αντιπροσωπευτικά τόσο της πράσινης κουλτούρας που προωθεί ο Δήμος Αθηένου, όσο και των συνεχιζόμενων προσπαθειών που  καταβάλλονται για τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, ανάπτυξη πράσινης ενέργειας και κουλτούρας και καλλιέργεια περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ευαισθητοποιημένης συνείδησης».

Ο Δήμος Αθηένου εκφράζει συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όλους τους φορείς, αλλά και όλους τους εθελοντές του Δήμου, οργανωμένους και μη, που δούλεψαν αφιλοκερδώς για τη φύτευση 1500 δέντρων το 2020. Ευχαριστίες εκφράζονται επίσης σε όλους τους δημότες που υποστήριξαν τη δωρεάν εγκατάσταση της εφαρμογής Gi–POLIS για την άμεσή τους ενημέρωση από τον Δήμο Αθηένου και την «GEOINFORMATICS IKE» από την Αργυρούπολη, Ελλάδας, για την παροχή της υπηρεσίας Gi-POLIS προς τον Δήμο Αθηένου.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Δηλώσεις παραχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσερχόμενος σήμερα στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τα συμπεράσματα του Συμβουλίου σε σχέση με ευρωτουρκικές σχέσεις και Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top