ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση για τις σχέσεις Κύπρου-Γαλλίας εξέφρασε ο Γερουσιαστής Μαρί

Ικανοποίηση για τις σχέσεις Κύπρου-Γαλλίας εξέφρασε ο Γερουσιαστής Μαρί

Την ικανοποίησή του για τις πολύ καλές σχέσεις Κύπρου και Γαλλίας εξέφρασε ο Γάλλος Γερουσιαστής, Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Γαλλίας - Κύπρου στη Γαλλική Γερουσία Ντιντιέρ Μαρί, σε συνάντησή του σήμερα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Κύπρου – Γαλλίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Μαρί, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο, αναφέρθηκε επίσης στην επίσκεψη της Ομάδας Φιλίας Κύπρου - Γαλλίας στο Παρίσι, τον προσεχή Οκτώβριο και στις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν με την ευκαιρία αυτή.

 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, ο κ. Νεοφύτου εξήρε τις άριστες σχέσεις που συνδέουν τις δυο χώρες, σημειώνοντας πως διαχρονικά η Γαλλία στηρίζει ανιδιοτελώς τις θέσεις της Κύπρου, στη βάση αρχών και αξιών που στηρίζονται στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο. Η στήριξη της Γαλλίας, πρόσθεσε, η οποία επαναδιατυπώθηκε με την ευκαιρία της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη.

Ενημερώνοντας τον κ. Μαρί για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι με την ανάδειξη του νέου ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας και το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, θα κριθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αν η Τουρκία διαθέτει πραγματικά την πολιτική βούληση να συνδράμει θετικά και ουσιαστικά στην επίλυση του Κυπριακού.

Επεσήμανε ακόμα πως υπάρχουν μείζονος σημασίας ζητήματα, που άπτονται κυρίως της ασφάλειας, που θα πρέπει να επιλυθούν προκειμένου να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την αποφασιστικότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για αίσια έκβαση της διαπραγματευτικής προσπάθειας.

Συζητήθηκαν επίσης οι οικονομικές εξελίξεις στις δυο χώρες και ιδιαίτερα η επίδοση της κυπριακής οικονομίας μετά την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής της. Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί, αλλά και στο σθένος του κυπριακού λαού, ο οποίος με αξιοπρέπεια και υπομονή αντιμετώπισε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Προσβλέπουμε ότι κατά το επόμενο έτος η Κύπρος θα ανακάμψει και θα επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης, τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στην εποικοδομητική προσέγγιση της Γαλλίας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κοινωνικής ευαισθησίας που προσδίδει στις σύνθετες οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη σήμερα. Με αυτό τον τρόπο, ανέφερε, προστίθεται αξία στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και στον προσανατολισμό της σημερινής Επιτροπής Γιούνκερ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top