Δεν γίνεται λόγος για υποχρεωτική τρίτη δόση στην Κύπρο – Ενδέχεται να πέσει το ηλικιακό όριο

Δεν γίνεται λόγος για υποχρεωτική τρίτη δόση στην Κύπρο – Ενδέχεται να πέσει το ηλικιακό όριο

Συζήτηση έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε η τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό να καταστεί υποχρεωτική.

Οι έρευνες δείχνουν ότι μετά την παρέλευση έξι μηνών από τη δεύτερη δόση η ανοσία στον οργανισμό υποχωρεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Αρμόδια πηγή από το Υπουργείο Υγείας ανέφερε στο ThemaOnline πως δεν έχει γίνει συζήτηση ακόμη για υποχρεωτική τρίτη δόση. Ενδέχεται όμως εντός των επόμενων ημερών να υπάρξει νέα μείωση στο ηλικιακό όριο για ενισχυτική δόση.

Σημειώνεται πως στη Γαλλία, η αναμνηστική δόση του εμβολίου θα γίνει υποχρεωτική τον Δεκέμβριο για τους άνω των 65 ετών ώστε να μπορούν να διατηρήσουν το υγειονομικό τους πάσο, όπως ανακοίνωσε μέσω διαγγέλματος χθες Τρίτη 9 Νοεμβρίου ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Ελλαδικά μέσα κάνουν λόγο πως θα υιοθετήσει παρόμοιο μέτρο και η ελληνική κυβέρνηση.

Παράλληλα στην Αγία Πετρούπολη καθιερώνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού για άτομα άνω των 60 ετών και για άτομα με χρόνιες παθήσεις. Επίσης σε υποχρεωτικό εμβολιασμό υπόκεινται οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία, την παραγωγή προϊόντων, τη μεταποίηση, τις κατασκευές, τις μεταφορές και τις υποδομές μεταφορών.

Υποχρεωτικός θα είναι από την 1η Απριλίου 2022 ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 για τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή του εθνικού συστήματος υγείας NHS στην Αγγλία, όπως επιβεβαίωσε χθες ο Υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ. Όπως πρόσθεσε, το 90% του προσωπικού του NHS έχει κάνει τουλάχιστον δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ωστόσο υπάρχουν ακόμα 103.000 ανεμβολίαστοι γιατροί, νοσηλευτές και μέλη διοικητικού προσωπικού στην Αγγλία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Σε μια συγκυρία κρίσιμη για την ευρωπαϊκή και την περιφερειακή γεωπολιτική σταθερότητα, η σημερινή επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα στην Κύπρο, συνιστά σαφές μήνυμα αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, στις 12:30.

BEST OF TOTHEMAONLINE